Yahoo pretinde că a inventat “cel mai rapid” sistem de căutare de pe piaţă– Search Direct

joi, 24 martie 2011

Yahoo pretinde că a inventat “cel mai rapid” sistem de căutare de pe piaţă– Search Direct
Foto: searchengineland.com

Yahoo urmăreşte să depăşească Google, dar şi pe propriul partener Microsoft, pe segmentul căutărilor online, lansând un nou sistem de căutare pe care îl numeşte “cel mai rapid pe care l-aţi experimentat vreodată”, scrie presa internaţională. 


Noul produs se numeşte Search Direct şi combină căutarea instant – arătând rezultate pe măsura ce tastezi – cu răspunsuri imediate, astfel încât dacă tastezi “amzn” sistemul îţi afişează o casetă întreagă cu posibile alte căutări, printre care domina Amazon.com. Pentru căutarile pentru care nu are răspunsuri, sistemul îţi arată link-uri care te-ar putea ajuta să reformulezi respectivele sintagme.

 

Yahoo, care părea că a abandonat segmentul de căutare atunci când a externalizat sistemul către Microsoft, spune că Search Direct este viitorul căutarilor online.

 

Produsul are “răspunsuri” pentru 15 categorii, printre care se numără filme, sport, muzică, celebrităţi, informaţii meteo, ştiri, cumpărături sau finanţe.

 

Oficialii Yahoo consideră că sistemul propriu este mult mai eficient decât Instant Search-ul Google, întrucât prin Search Direct “internauţii pot găsi informaţii mult mai repede, nu doar li se afişează link-uri”.

 

Compania urmează să lanseze publicitate care să se încadreze între rezultatele Search Direct.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la wall-street.ro


0 Comments: