MAE al României va analiza probleme cu care se confruntă şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană

vineri, 25 martie 2011

MAE al României va analiza probleme cu care se confruntă şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană
Poză simbol
Foto: roncea.ro

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a primit joi, 24 martie 2011, o delegaţie de cadre didactice din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, aflată la Bucureşti pentru convorbiri cu reprezentanţi ai autorităţilor române, se spune într-un comunicat de presă al MAE al României.


Secretarul de stat a subliniat preocuparea constantă a Ministerului Afacerilor Externe pentru situaţia românilor din stânga Nistrului şi pentru păstrarea identităţii culturale şi lingvistice. În context a menţionat programele Consiliului Europei pentru creşterea încrederii între Chişinău şi Tiraspol, inclusiv pe componenta educaţie, susţinute şi de România.

Membrii delegaţiei au expus problemele cu care se confruntă instituţiile de învăţământ cu predare în grafie latină din regiunea Transnistria.

Totodată, Bogdan Aurescu a subliniat că una dintre priorităţile strategice ale statului român este consolidarea relaţiei cu românii din afara graniţelor ţării. În acest sens, demnitarul român a asigurat delegaţia că problemele cu care se confruntă şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană vor fi analizate atent de către MAE al României şi, în colaborare cu celelalte autorităţi de stat din România, vor fi dispuse măsuri în vederea identificării mijloacelor optime de sprijinire a demersurilor de soluţionare a aspectelor care afectează derularea în condiţii adecvate a procesului de învăţământ. 

UNIMEDIA precizează că iniţiativa aparţine Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: