Noua generație Mercedes C-Klass va fi hibridă

joi, 24 martie 2011

Noua generație Mercedes C-Klass va fi hibridă
Foto: almina.net

Surse din interiorul companiei indică faptul că Mercedes dorește ca viitoarea generație a modelului C-Klass să primească tehnologie hibridă. Germanii doresc să reducă drastic consumul și emisiile de CO2.


Noul Mercedes C-Klass va fi lansat cel mai probabil în 2013, iar germanii doresc să introducă tehnologia hibridă pe toate versiunile. O sursă din interiorul companiei a declarat că Mercedes plănuiește un propulsor diesel care să emită maxim 100 g CO2/km și propulsoare pe benzina care vor emite între 110 si 120 g CO2/km.

Mercedes a început deja testele, dar deocamdată nu s-a decis dacă noul C-Klass va primi propulsoare cu trei cilindri sau nu. O altă posibilitate ar putea fi folosirea propulsoarelor cu patru cilindri, dar care să fie dotate cu tehnologie de oprire individuală a cilindrilor. Acest lucru ar permite funcționarea optima a motorului, în unele cazuri putând funcționa chiar și în doi cilindri pentru a îmbunătăți consumul și emisiile.

Pentru a optimiza și mai mult consumul și emisiile, germanii plănuiesc să reducă masa totală cu până la 10% și să reducă frecarea din compartimentul motor și din transmisie.

Sursa: masini.ro


0 Comments: