Ţigări şi alcool dosite de controlul vamal

sâmbătă, 26 martie 2011

Ţigări şi alcool dosite de controlul vamal
Foto: custom.gov.md

364 pachete de ţigări, nedeclarate și dosite de controlul vamal, au fost depistate într-un autoturism de marca „Mercedes” care s-a prezentat la pista de control a postului vamal Sculeni, al Biroului vamal Ungheni. Valoarea aproximativă a lotului de ţigări depistat, de marcă comercială „Monte Carlo Red”, este de 2730 lei.


Potrivit unui comunicat remis presei al Serviciul Vamal al Republicii Moldova, la volanul autoturismului se afla un cetățean al Republicii Moldova, domiciliat în  r-ul Ungheni, s. Todireşti. Țigările au fost reținute în vederea confiscării, iar pe cazul dat a fost întocmit un proces verbal, cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

În aceiași perioadă, echipa mixtă de control format din inspector vamali și ofițeri grăniceri au contracarat două încercări de fraudare a legislației în vigoare. Astfel, ţigări de producţie autohtonă au fost găsite în unul din spaţiile destinate bagajului în trenul „Chişinău - Bucureşti”. Atât însoţitorul de vagon, cât şi pasagerii acestuia au declarat că nu ştiu nimic de existenţa celor 500 pachete de țigări. Valoarea lotului de produse de tutun ridicată de către organul vamal în vederea confiscării este de cca. 7500 lei.

În rezultatul efectuării controlului fizic al unui autocar, care circula pe ruta „Chişinău-Zaporojie”, echipa mixtă de control a descoperit în portbagajul mijlocului de transport 80 sticle de 1,5 litri de băuturi alcoolice, 2000 de puieţi de trandafir şi 750 pachete de ţigări marca „Liana”, toate - fără acte de provenienţă. 

Cu referire la ultimul caz reamintim că Legea 1569, cu privire la introducere și scoaterea bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice , prevede că este posibilă transportarea peste frontiera de stat  fără achitarea drepturilor de import  a 5 litri de bere fabricată din malț sau 2 litri de vinuri naturale din struguri, inclusiv vinuri alcoolizate, must din struguri, vermuturi, băuturi alcoolice tari, lichioruri și alte băuturi spirtoase.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: