În 2011, vom avea mai multe drumuri reparate prin licitaţie

sâmbătă, 26 martie 2011

În 2011, vom avea mai multe drumuri reparate prin licitaţie
Poză simbol
Foto: adevarul.ro

În 2011, cel puţin 70% din lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor vor fi finanţate prin licitaţii, iar banii planificaţi pentru reparaţia drumurilor se vor ridica la cca 1,5 miliarde lei. Această sumă este cu 50% mai mare decât cea disponibilă în 2010, şi de aproape 3,5 ori mai mare decât în anul 2009, susţine conducerea Ministerului Economiei.


În acest an, urmează a fi reparate peste 337 mii m.p. de drumuri, potrivit datelor prezentate de viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, în cadrul şedinţei Consiliului de administraţie a Fondului rutier, prezidată joi de ministrul Economiei Valeriu Lazăr.

Potrivit lui Gherasim, administraţia de stat a drumurilor va instala în 2011 10 mii de indicatoare rutiere. Marcajele urmează a fi aplicate pe circa 3 mii de km de drum de importanţă naţională. Totodată, a fost planificată procurarea a încă 34 de gradere şi 33 de autospeciale pentru curăţirea şi întreţinerea drumurilor.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menţionat în cadrul şedinţei că în 2012, datorită fondurilor străine, banii alocaţi pentru infrastructura rutieră vor fi de două ori mai mulţi decât în acest an.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: