Ghimpu către PLDM: „Nu vă este ruşine, oligarhilor ce sunteţi”

sâmbătă, 26 martie 2011

Ghimpu către PLDM: „Nu vă este ruşine, oligarhilor ce sunteţi”
Colaj: UNIMEDIA

Circul din Parlament continuă şi astăzi. Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat nu pot împărţi meritele pentru elaborarea modificarilor ce vizează impozitarea indirectă.

„Când eu ieri am spus că Ministerul Finanţelor nu impozitează boierii cu vilele de trei-patru etaje, dar pe cei care au o capră şi aceea prăpădită, dvs. m-aţi pus în rândul oligarhilor. Şi astăzi voi spuneţi că propunerea de impozitare indirectă vine de la PLDM. Nu vă este ruşine? Nu manipulaţi cu oamenii. Vai de capul vostru, oligarhilor ce sunteţi”, a afirmat preşedintele PL, Mihai Ghimpu făcând referire la colegii din PLDM.


În urma acestor declaraţii, întreaga fracţiune a comuniştilor a răbufnit în hohote de râs.

„Dacă îmi daţi voie să răspund”, a solicitat preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă. „Guvernul Republicii Moldova a venit cu un proiect de lege, care a fost doar concretizat ca să nu fie interpretat greşit. Din 96 de amendamente, noi ne-am atribuit doar unul”, a explicat Ioniţa 

„Eu văd ce scrie aici în proiect, că redacţia aparţine PLDM-ului. Ruşine!”, a insistat liberalul.

Președintele fracțiunii PLDM, Mihai Godea, nu a ezitat să-i replicheze lui Ghimpu. „Amendamentul a venit de la Guvern și a fost concretizat la ședința AIE. În ce privește etichetările la adresa noastră, intenționam să cer o pauză, dar văd că dl Ghimpu a ieșit din sală, sper că se va răcori”, a spus acesta.

Amintim că în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, Mihai Godea a menționat că va cere o pauză de fiecare dată când temperaturile în capul unor parlamentari se vor ridica. Tot ieri, liberalul Mihai Ghimpu s-a arătat indignat că statul dorește să impoziteze și remitențele și aplică taxe prea mici pentru cei cu venituri mari, sufocându-i cu impozite pe cei cu venituri mici. La rândul său, Ioniță a precizat că taxarea remitențelor este o speculație iar cineva ar încerca să protejeze oligarhii sub paravanul moldovenilor de peste hotare.

 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: