Peste 400.000 de oameni protestează la Londra împotriva măsurilor de austeritate

sâmbătă, 26 martie 2011

Peste 400.000 de oameni protestează la Londra împotriva măsurilor de austeritate

Peste 400.000 de oameni s-au strâns sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva măsurilor drastice de austeritate adoptate de guvernul britanic în încercarea de a ţine sub control cheltuielile publice.


În timp ce protestatarii paşnici se adunau în Hyde Park pentru a-l asculta pe liderul laburist Ed Miliband, un grup de anarhişti au luat cu asalt legendarul hotel Ritz şi au produs haos pe străzile capitalei britanice, informează cotidianul britanic Daily Mail. 

Sute de anarhişti - mulţi purtând cagule şi măşti - au întrerupt traficul, au provocat incendii în cele mai aglomerate zone ale oraşului: Piccadilly Circus, Oxford Street şi Regent Street. Vopsea, sticle şi mâncare au fost aruncate în direcţia unei clădiri aparţinând Royal Bank of Scotland. 

Potrivit Daily Mail, acesta este cel mai mare marş din 2003, când un milion de oameni au ieşit pe străzi pentru a se opune războiului din Irak. 

Scotland Yard a desfăşurat circa 4.500 de poliţişti pe străzi pentru a face faţă protestelor. Xinhua menţionează că între protestatari şi poliţişti au avut loc 'confruntări sporadice', iar geamurile mai multor magazine au fost făcute ţăndări. 

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: