Moldova negociază cu România cum să-i cheltuie milioanele oferite

vineri, 25 martie 2011

Moldova negociază cu România cum să-i cheltuie milioanele oferite
Foto: basarabeni.ro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din RM (MDRC) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) din România s-au întâlnit ieri, într-o nouă rundă de negocieri privind modul cum vor fi cheltuiţi cei 100 milioane de euro acordaţi de România ţării noastre, prin acordul de finanţare nerambursabilă semnat la 27 aprilie 2010, la Bucureşti. 


Vizita oficială a MDRT a fost structurată în două părţi. În prima jumătate a zilei au fost discutate aspectele practice privind implementarea Acordului, clarificarea rolurilor, adoptarea Regulamentului de implementare a programului de asistenţă tehnică şi financiară şi a Ghidului Aplicantului.

În a doua parte a consultărilor au fost invitaţi reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Finanţelor pentru a-şi expune poziţiile, comunică Serviciul de Presă al MDRC.

Amintim că Acordul de finanţare nerambursabilă dintre România şi RM, în valoare de 100 milioane de euro pe durata următorilor 4 ani, în baza unor proiecte de cooperare bilaterală, a fost semnat în 27 aprilie 2010, la Bucureşti, cu ocazia unei vizite oficiale la Bucureşti a fostului preşedinte interimar Mihai Ghimpu. O parte din destinaţia acordului a fost redirecţionată către sinistraţii din raionul Hânceşti.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: