Cele 3 puncte ale lui Mihai Ghimpu

vineri, 25 martie 2011

Cele 3 puncte ale lui Mihai Ghimpu
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA

Președintele liberal, Mihai Ghimpu, declară că sunt 3 lucruri care îl fac să nu voteze proiectul de lege cu privire la politica bugetar-fiscală. În pauza ședinței legislativului, acesta a menționat că liberalii sunt gata să voteze pachetul de legi, cu excepția a 3 puncte. 

"Noi am mai cedat niște lucruri, ca să mergem înainte. Votăm legea cu următoarele condiții: 1. excluderea centralizării fondului ecologic. Vorbim despre descentralizare, deci nu e nevoie de centralizare; 2. excluderea impozitelor indirecte. Noi nu putem impozita azi cetățenii care primesc bani de peste hotare. Aici trebuie să clarificăm unele lucruri. Sunt unii cetățeni moldoveni care sunt legalizați peste hotare, deci nu putem permite dubla impozitare;


3. nu suntem de acord cu deciziile unde ei cu inchiziția financiară ca în '37, ca Ministerul Finanțelor să ia locul instanțelor de judecată. Noi avem nevoie de stat democratic și nu de supraputeri ministerului finanțelor. În rest, noi votăm tot pachetul", a declarat Mihai Ghimpu azi în pauza ședinței legislativului.

"Am anunțat deja și în Alianță că PL nu va mai merge șantajat, dacă nu se discută cu noi pe probleme principiale, precum politica fiscală. Nu e bine când unele fracțiuni dictează altor fracțiuni", a precizat acesta.

De cealaltă parte, președintele fracțiunii PLDM, Mihai Godea îl acuză pe Mihai Ghimpu că s-a aliniat unor interese care vor să blocheze adoptarea proiectului cu privire la politica bugetar-fiscală. "Toate aceste artificii din Parlament au fost pentru a induce în eroare opinia publică. Regret declarațiile iresponsabile ale dlui Ghimpu în care se spune că se dorește impozitarea remitențelor. Ceea ce șochează e faptul că în loc să se alinieze efortului comun de estimare reală a veniturilor unor cercuri bogate și acesta să fie impozitat, el s-a aliniat unui grup care vrea să blocheze votarea bugetului”, a precizat acesta.

În acest moment deputații fac declarații în Parlament. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: