PD: „Vrem să evităm show-urile şi balamucul din plenul Parlamentului”

joi, 24 martie 2011

PD: „Vrem să evităm show-urile şi balamucul din plenul Parlamentului”
Colaj: UNIMEDIA

„Vrem să evităm show-urile şi balamucul din plenul Parlamentului”. Aşa a motivat deputatul democrat, Valeriu Guma, blocarea proiectului politicii fiscale şi bugetului de stat în cadrul Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul naţional de televiziune.


„Noi am abordat cu toată seriozitatea proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală, fiindcă este unul foarte important. Eu, în calitate de deputat, muncesc şi încerc să rezolv toate divergenţele în cadrul comisiei. Nu vreau iar să oferim comuniştilor subiecte pentru speculaţii sau şi este încă mai rău, să se ajungă din nou la Curtea Constituţională”, a subliniat democratul.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de profil din Parlament, deputatul PLDM Veaceslav Ioniţă, s-a indignat de faptul că una dintre cele mai importante legi, de care depinde soarta întregii ţări, a ajuns să fie „redusă la vodka şi ţigări”.

UNIMEDIA precizează că politica fiscală a fost deja de două ori blocată în comisie. De fiecare dată, comuniştii şi democraţii au votat împotriva acestui proiect de lege. Reprezentanţii AIE declară că deja au ajuns la consens în două din cele patru chestiuni principiale. PD se arată siguri că proiectul mâine va ajunge să fie discutat în plenul Legislativului şi că acesta va fi aprobat în prima lectură – optimism, însă, neîmpărtăşit de către liberal-democraţi. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: