"Glodeni Zahăr" şi "Gold Crown" aduc noi probe şi solicită implicarea statului în litigiu

joi, 21 octombrie 2010

Foto: commondatastorage.googleapis.com

Reprezentanţii companiei "Glod Crown" S.R.L. şi ai Fabricii de Zahăr din Glodeni au organizat astăzi, 21 octombrie 2010, o nouă conferinţă de presă. De această dată, accentul a fost pus pe activitatea noului administrator al fabricii, Laura Ţurcan. "Administratorul este obligat să conserve bunurile întreprinderii şi să asigure onorarea obligaţiilor de plată cu creditorii şi salariaţii. Laura Ţurcan a avut mai multe tentative de a ridica zahărul de pe terenul fabricii", a declarat reprezentantul "Gold Crown", avocatul Victor Mandraburcă.


Victor Mandraburcă susţine că la poarta fabricii se află de mai mult timp o maşină încărcată cu zahăr, care urma, la indicaţia Laurei Ţurcan, să iasă de pe teritoriu. La insistenţa lucrătorilor, acest lucru însă a fost stopat. "Prin diverse metode ilegale se doreşte sustragerea zahărului. Unde se va duce zahărul, în ce scopuri va fi utilizat şi cine va beneficia de bani, noi nu ştim. Laura Ţurcan ar trebui să ne raporteze ca administrator, dar ea nu spune nimic", a explicat Mandraburcă.

Anatolie Furtună, unul dintre foştii angajaţi ai fabricii de zahăr din Glodeni, susţine că a fost concediat din martie 2010, dar nu a primit salariul pentru aproape 2 ani. Acesta a confirmat tentativele Laurei Ţurcan de a scoate zahărul de pe teritoriul fabricii. "Noi am stat ca paznici şi zi, şi noapte, pentru a veghea ca zahărul să nu fie sustras", a spus Furtună. Potrivit acestuia, acest zahăr este sursa care ar trebui să asigure achitarea ulterioară a salariilor. Valentina Semeniuc, reprezentanta comitetului sindical, susţine că numărul angajaţilor fabricii care nu au primit salarii timp de 2 ani se ridică la o mie.

Victor Mandraburcă a prezentat în cadrul conferinţei de presă două hotărâri ale Judecătoriei Glodeni, prin care se interzice ca Direcţia Pază de Stat al MAI din Glodeni şi Comisariatul de Poliţie din aceeaşi localitate să intervină sau să creeze "obstacole în efectuarea legitimă şi constructivă a activităţii executive şi dispoziţionale ale administratorului procesului de insolvabilitate S.A. "Glodeni Zahăr", Laura Ţurcan", potrivit textului din hotărârile judecătoreşti. În acest context, Victor Mandraburcă a ţinut să menţioneze că este absolut necesară implicarea organelor de control, a Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, chiar şi a conducerii statului.

Amintim că anterior, companiile "Gold Crown" şi "Glodeni Zahăr" au organizat alte conferinţe de presă, prin care au prezentat schema juridică frauduloasă prin care s-a decis încetarea drepturilor de proprietate ale "Gold Crown", precum şi abuzurile de activitate ale administratorilor numiţi prin hotărâri de judecată.

sursa: Unimedia

0 Comments: