În decurs de un an, în regiunea de Sud, va fi implementat proiectul "Perspectivele de management integrat al deşeurilor"

vineri, 22 octombrie 2010

În decurs de un an, în regiunea de Sud, va fi implementat proiectul
Foto: trombon.ro

1070 containere, 453 platforme pentru containere vor fi amplasate în cele 8 centre raionale, care fac parte din Regiunea de Dezvoltare Sud. Totodată, 6 autospeciale şi 2 escavatoare vor fi puse la dispoziţie, după ce în raioanele de Sud va fi implementat proiectul "Perspectivele de management integrat al deşeurilor".


Scopul proiectului constă în introducerea serviciilor de colectare colectivă a deşeurilor, dezvoltarea sistemelor de colectare a deşeurilor şi procurarea echipamentului necesar.

De asemenea, în cadrul proiectului, containerele vechi din zonele blocurilor de locuit vor fi transferate în  zonele de case particulare. 

Bugetul proiectului, care are durata de 24 de luni, se estimează la 19 mil. lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. 

"Perspectivele de management integrat al deşeurilor în Regiunea de Dezvoltare Sud" a fost lansat astăzi, 22 octombrie, în oraşul Cimişlia.La eveniment a participat prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai societăţii civile.

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: