Cel puţin 1 mil. de familii din Germania ar putea refuza Google Street View

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Cel puţin 1 mil. de familii din Germania ar putea refuza Google Street View
Foto: uppitywoman08.files.wordpress.com

Peste 244.000 de familii din 20 de oraşe din Germania au solicitat în mod oficial ca imaginile în care apar locuinţele lor, înainte de lansarea primei faze a serviciului online de cartografiere a străzilor Google Street View, să capete o nuanţă de neclaritate, scrie presa internaţională.


Pe de altă parte, Andreas Türk, product manager pentru Street View în Germania, susţine că aceste cereri oficiale nu reprezintă decât o pondere de 3% din cele 8,5 milioane de gospodării, aflată în cele 20 de oraşe, relateaza The Wall Street Journal.

Aceste familii au avut timp până pe data de 15 octombrie să solicite aspectul de neclaritate al caselor, Germania fiind singura ţară în care Google a permis acest lucru înainte de lansare, datorită legilor mai stricte cu privire la protecţia datelor.

De asemenea, rezidenţii nemţi vor avea această oportunitate şi după ce serviciul va fi lansat, la o dată încă nespecificată. Türk avertizează însă că deşi aceste cereri au fost depuse, odata cu lansarea serviciului, unele case ar putea fi vizibile, o perioadă de câteva săptămâni, pentru ca mulţi nu au oferit adresa precisă a locuinţelor.

Totuşi, cele 8,5 milioane de locuinţe cartografiate reprezintă mai puţin de un sfert din totalul locuinţelor din Germania, care se ridică la circa 40 de milioane, iar autorităţile se aşteaptă ca cel puţin un milion de familii să nu opteze pentru acest serviciu.

Google Street View permite utilizatorilor de internet să vadă imagini la nivelul străzilor, ceea ce a ridicat o mulţime de întrebari cu privire la confidenţialitate, din partea parlamentarilor germani, mass-media şi în sondaje publice. Acest lucru a determinat Ministerul de Interne să vizeze o nouă legislaţie, care ar plasa controale mai stricte cu privire la serviciul de cartografiere şi aplicaţii similare, deşi majoritatea nemţilor nu au nici o problemă cu acest serviciu.

Google Street View este deja disponibil în SUA şi în alte ţări.

0 Comments: