(Video) Orange Moldova şi CIU au dat în exploatare un laborator de computere în cadrul Liceului tehnologic pentru copiii cu vedere slabă

vineri, 22 octombrie 2010

(Video) Orange Moldova şi CIU au dat în exploatare un laborator de computere în cadrul Liceului tehnologic pentru copiii cu vedere slabă
Foto: UNIMEDIA

Orange Moldova a deschis o sală de calculatoare pentru copiii cu vedere slabă

"Cu regret, mai avem copii care nu au stat niciodată în faţa computerului, fie pentru a naviga pe internet şi a colecta informaţii pentru lecţii sau, pur si simplu, pentru a comunica cu semenii lor. De aceea ne-am propus să creăm laboratoare de computere în mai multe instituţii speciale din ţară pentru a le oferi copiilor defavorizaţi posibilitatea de a se familiariza cu noile tehnologii informaţionale pentru a se pregăti mai bine de lecţii şi a interacţiona cu alţi copii de vârsta lor". Declaraţia aparţine directorului General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundaţiei Orange, Liudmila Climoc, lansată în cadrul deschiderii laboratorului.


Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare (CIU), care a implimentat acest proiect împreună cu Fundaţia Orange, a menţionat că scopul proiectului este îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare ale copiilor, în special a celor defavorizaţi, prin intermediul tehnologiilor informaţionale noi.

Grupul Orange atrage o atentie sporita si sustine activitatea RSC a companiei Orange Moldova. Acest fapt a fost confirmat si de prezenta lui Marc Fossier, Director executiv Responsabilitate Sociala Corporativa (RSC), Grupul France Telecom, la evenimentul de inaugurare a laboratorului de computere. Marc Fossier a declarat că este mândru de faptul că Orange s-a implicat într-un asemenea proiect. "Acest eveniment este foarte important pentru Fundaюia Orange Moldova pentru cг vine sг confirme faptul cг vrem sг fim implicaюi оn educaюia tinerei generaюii, sг facilitгm accesul la noile tehnologii єi sг asigurгm un nivel оnalt de educaюie pentru copiii talentaюi din RM єi оn special pentru copiii cu dizabilitгюi. Este un exemplu al responsabilitгюii noastre prin felul оn care luгm оn calcul aєteptгrile societгюii, clienюilor єi angajaюilor noєtri. Este o strategie a Grupului Orange оn toate югrile unde acesta activeaza.", a menţionat Fossier.

Directoarea Liceului tehnologic pentru copiii cu vedere slabă din Chişinău, Ala Plenghei, dar şi elevii au adus mulţumiri CIU şi Fundaţiei Orange pentru "acest minunat cadou", exprimându-şi siguranţa că elevii vor putea beneficia din plin de avantajele pe care de aduce utilizarea  noilor tehnologii informaţionale.

" Fără calculator nu faci nimic în ziua de azi . Mă bucur pentru colegii care nu au un calculator acasă şi aici vor putea să se dezvolte mai mult. Ne vor deshide uşa în viitor, cu noi programe şi aplicaţii. Sunt nişte computere performante şi nu ne vor mai durea ochii de la  monitoare", spun elevii liceului.

Menţionăm că laboratorul de computere din cadrul Liceului tehnologic pentru copiii cu vedere slabă din Chişinău este cel de-al cincilea deschis în cadrul proiectului "Utilizarea tehnologiilor informaţionale în instituţiile speciale pentru copii cu deficienţe fizice şi senzoriale", iar alte trei vor fi deschise până la finele anului 2010.


sursa: Unimedia

0 Comments: