(VIDEO) Diacov: Noi nu vrem să ne culcăm sub cineva şi să fim "pomoshnishii" cuiva. Lupu: Acceptăm să fim doar deasupra

miercuri, 20 octombrie 2010

(VIDEO) Diacov: Noi nu vrem să ne culcăm sub cineva şi să fim
Foto: UNIMEDIA

PDM nu se va culca sub nimeni

Oponenţii politici încearcă să tragă Partidul Democrat, când în dreapta, când în stânga. Multă grijă au de noi, şi unii şi alţii. Noi nu vrem să ne culcăm sub cineva şi să fim "pomoshnishi" (n.red.- ajutorii) cuiva. Declaraţia aparţine președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

La rândul său, Marian Lupu a ţinut să precizeze că PD este de acord să fie "doar deasupra". "Noi suntem deprinși să ne decidem singuri soarta", a precizat președintele formațiunii.

"Noi nu avem de gând să ezităm în dialogul cu partenerii politici. Am discutat şi cu reprezentanţii PL şi cu dl. Filat, dar şi cu dl Tkaciuk. Un schimb de viziuni este absolut necesar pentru orice partid. Noi după alegeri vom continua aceste discuţii şi vom pune în capul mesei interesul Republicii Moldova şi viziunile Partidului Democrat", a subliniat Diacov.


Marian Lupu a accentuat că se atestă anumite tendinţe, la forţele politice de stânga, de a lega Partidul Democrat de aripa de dreapta. "Scopul este de a ne îngusta calea nouă şi a curăţi calea pentru concurenţi. Aceleaşi tendinţe şi de partea cealaltă", a mai spus liderul PD.

Totodată, ministrul Economiei Valeriu Lazăr a ţinut să menţioneze că membrii PD întotdeauna au optat pentru conlucrare şi consens şi în Guvern. "Noi am demonstrat că putem lucra în echipă. Noi ne-am opus unor decizii, doar pentru a ne apăra poziţia", a accentuat Lazăr.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: