Ion Perju continuă să rămână în arest la domiciliu, chiar dacă procurorii au adus probe că acesta intimidează martorii

joi, 21 octombrie 2010

Ion Perju continuă să rămână în arest la domiciliu, chiar dacă  procurorii au adus probe că acesta intimidează martorii
Foto: UNIMEDIA

Fostul polițist, Ion Perju, acuzat că l-ar fi lovit pe Valeriu Boboc în noaptea de 7 aprilie 2009, rămâne în continuare, în arest la domiciliu, potrivit deciziei de astăzi, 21 octombrie, a Curții de Apel, transmite PUBLIKA.MD. Anterior, procurorul de stat a depus un recurs împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani, prin care cere arestul preventiv al lui Perju, prezentând probe că învinuitul ar fi influențat martorii audiați în dosar.

Curtea de Apel, însă, nu a casat decizia Judecătoriei Buiucani și a menținut măsura de arest la domiciliu a învinuitului pe un termen de 90 de zile.  Procurorii susțin că vor contesta decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie.


Amintim că, în cadrul ultimei ședințe de judecată din 12 octombrie, procurorul Vladimir Moșneaga a cerut instanței să schimbe măsura de arest la domiciliu în arest preventiv, pe motiv că Ion Perju a încălcat măsurile administrative. Procurorul a prezentat procesele verbale ale audierii martorilor, care au confirmat că s-au întâlnit în oraş cu inculpatul Perju şi că acesta le-a cerut să-şi schimbe depoziţiile.

Moșneaga a prezentat și interceptări ale convorbirilor telefonice purtate de inculpat cu şeful Secției Poliția Criminală a Comisariatului General de Poliție, Ruslan Saachian, şeful Servicii Combaterea Furtului în Transport din cadrul CPG, Roman Chelaru, ambii fiind deja audiați în calitate de martori.

UNIMEDIA precizează că trei martori, colaboratori ai poliției, care au participat la reţinerile din noaptea de 7 spre 8 aprilie, l-au recunoscut în imaginile video pe Ion Perju. Ei au confirmat că persoana îmbrăcată în training albastru este inculpatul. Ion Perju este învinuit că ar fi pricinuit moartea lui Valeriu Boboc, în noapte de 7 spre 8 aprilie 2009.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: