IFPS prezintă noile formulare de facturi fiscale în format electronic

joi, 21 octombrie 2010

IFPS prezintă noile formulare de facturi fiscale în format electronic
Foto: fisc.md

În legătură cu intrarea în vigoare de la 1 noiembrie curent a noilor formulare de factură fiscală în format electronic, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat prezintă spre atenţia agenţilor economici aceste formulare. Ele pot fi găsite urmând link-ul: http://www.fisc.md/ro/links/formulare/factura/. Totodată, IFPS atrage atenţia tuturor contribuabililor care ţin evidenţa contabilă în formă electronică asupra necesităţii configurării programelor contabile automatizate în conformitate cu noile formulare.


Plătitorii de TVA care dispun de dreptul imprimării de sine stătător a facturilor fiscale, în conformitate cu Ordinul Ministerului Finanţelor nr.115 din 6 septembrie 2010, începând cu 1 noiembrie 2010 vor imprima facturile fiscale conform formularului aprobat prin ordinul sus-numit.

Concomitent, IFPS menţionează că formularele facturilor fiscale de tip vechi, inclusiv şi a facturilor fiscale neliniate, procurate de la Serviciul Fiscal de Stat care deja conţin serie şi număr,  vor fi utilizate până la epuizarea stocurilor, modul de completare rămânând corespunzător acestora.

Pentru a primi consultaţii suplimentare adresaţi-vă la IFS teritorial la care va deserviţi sau apelaţi gratuit 0-8000-1525.

sursa: Unimedia

0 Comments: