Vânzarea companiei falimentare Eventis Mobile, din nou subiect de conflict

vineri, 22 octombrie 2010

Vânzarea companiei falimentare Eventis Mobile, din nou subiect de conflict
Foto: eventis.md

Administratorul insolvabilităţii companiei falimentare Eventis Mobile Veaceslav Apostol tergiversează procesul de achiziţionare a patrimoniului societăţii şi ignoră singura ofertă de cumpărare existentă la moment. Cel puţin aşa susţin foştii membri ai comitetului de creditori, care au organizat astăzi, 22 octombrie 2010, o conferinţă de presă, la care a fost prezent şi directorul companiei care intenţionează să procure activele Eventis Mobil - I-Tel Sistem SRL.


"Compania I-Tel Sistem şi-a exprimat interesul de a achiziţiona Eventis-ul acum 3 luni în urmă. Oferta noastră iniţială a fost de 5 milioane de dolari, acum însă, în urma evaluării, oferta noastră s-a redus la 3,2 milioane", a spus Maxim Seliunin, directorul întreprinderii potenţial investitoare. Acesta susţine că pe parcusul utlimelor 3 luni a prezentat toate documentele necesare către administratorul Veaceslav Apostol şi a explicat toate intenţiile şi planurile de investiţii ale companiei, dar acestea au fost ignorate. "Ne dorim să lansăm un nou operator de telefonie mobilă şi să obţinem profit pe această piaţă", a asigurat Seliunin.

"În iulie, când a venit oferta din partea I-Tel Sistem, Veaceslav Apostol ne-a solicitat să o analizăm şi să îl audiem pe director", a declarat Dorin Ceban, fost membru al Comitetului de Creditori, reprezentant al persoanelor juridice". Ceban susţine că ulterior, au fost anulate toate protocoalele realizate de Comitetul de Creditori şi, prin hotărâre de judecată, au fost scoşi din Comitet 6 persoane care nu conveneau lui Apostol. "Poate are un investitor ascuns în mânecă sau anumite interese personale", a spus reprezentantul persoanelor juridice creditoare.

Amintim că la 5 octombrie curent, Veaceslav Apostol a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se opune vânzării patrimoniului pentru suma de 3,25 milioane dolari, pentru că aceasta ar trebui să fie vândută cu cel puţin 100 milioane lei. Apostol consideră că întreprinderea I-Tel Sistem SRL nu este capabilă să facă investiţii importante şi că singurul său scop este de a revinde Eventis Mobile la un preţ mai mare. Administratorul a menţionat de asemenea că Maxim Seliunin, directorul I-Tel Sistem, este fost angajat al Eventis.

sursa: Unimedia

0 Comments: