”Omul fără chip” din Texas va beneficia de un transplant facial

joi, 21 octombrie 2010

”Omul fără chip”  din Texas va beneficia de un transplant facial
Foto: rian.ru

După doi ani de la groaznicul accident, în care americanul Dallas Wiens, în vârstă de 25 de ani , a rămas fără ochi, buze, nas și dinți, fiind electrocutat, acesta are șansa să recapte un nou chip, pe care îl va lua de un donator.


Timp de 6 luni, Wiens a suferit 20 de intervenții chirurgicale, care nu au mai putut să-i restabiliească vederea, dar i-au păstrat capacitatea de a vorbi. 

Deși medicii au reușit, prin chirurgia plastică, să-i refacă pielea de pe cap, transplantându-i bucăți de piele de pe mușchii de pe spate si coapse, Wiens mai trebuie să aștepte până își va redobândi buzele, nasul, sprâncenele și ochii, fapt posibil doar printr-un transplant de față. 

Tânărul susține că este plin de forțe, în așteptarea transplantului. ”Fiecare zi este o provocare pentru mine, dar am o motivare, pentru a continua lupta - am o fiică și sunt fericit”, spune Wiens.

Potrivit medicilor, pentru a-și restabili totalmente funcțiile mușchilor faciali, pacientul va avea nevoie de 2 ani.  

În 2007, tânărul de 24 de ani din Texas s-a electrocutat accidental la serviciu și a suferit arsuri de gradul 4 pe față.

În istoria chirurgiei plastice aceasta va fi a 11-a operație de așa gen. Primul transplant facial total a avut loc în martie curent, într-o clinică din Barcelona.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rian.ru


0 Comments: