Record: 2 miliarde de utilizatori – atât va avea Internetul până la sfârșitul anului

joi, 21 octombrie 2010

Record: 2 miliarde de utilizatori – atât va avea Internetul până la sfârșitul anului
Foto: reclamapetelefon.ro

O treime din populatia totala a lumii va fi online pana la sfarsitul acestui an, potrivit unor statistici realizate de o agentie de telecomunicatii din cadrul ONU.


Numarul de oameni care folosesc Internetul s-a dublat in ultimii cinci ani, ajungand sa totalizeze aproape 2 miliarde in 2010. Din cei 226 de milioane de useri care au inceput sa foloseasca Internetul anul acesta, mai mult de doua treimi sunt din tarile dezvoltate, comparativ cu cei din tarile in curs de dezvoltare unde utilizatorii de Internet insumeaza numai 21% din total.

Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor a declarat ca broadbandul este o tehnologie transformationala care poate fi folosita pentru sporirea dezvoltarii si ca este deosebit de important pentru tarile mai putin dezvoltate sa construiasca retele de acces de mare viteza. Astfel, tarile in curs de dezvoltare trebuie sa-si intensifice eforturile de a avea acces la aceasta unealta esentiala pentru dezvoltarea economica.

In Europa, 65 la suta din locuitori au acces la Internet, in timp ce, pe cele doua continente americane, procentajul se ridica la 55%. In schimb, in Africa, doar 9,6 la suta din oameni au acces la Internet, iar, in regiunea Asia - Pacific, 21,9 la suta.

Sursa: hit.ro





0 Comments: