Patroana unei firme, cercetată pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals în acte şi pseudoactivitate de antreprenoriat

vineri, 22 octombrie 2010

Patroana unei firme, cercetată pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals în acte şi pseudoactivitate de antreprenoriat
Foto: evz.ro

Patroana firmei "Certan-Prim" este învinuită de comiterea mai multor ilegalităţi, printre care evaziune fiscală şi fals de acte. Potrivit calculelor preliminare, evaziunea incriminată este estimată la 686 019 lei. Femeia, în vârstă de 30 de ani, a avut în trecut şi alte antecedente penale, fiind judecată de trei ori pentru furt în proporţii deosebit de mari, vătămare corporală gravă şi eschivarea de la executarea unei hotărâri judecătoreşti, informează Serviciul de Presă al CCCEC.


Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a constatat că întreprinderea „Certan-Prim” S.R.L. utilizează o schemă frauduloasă de eschivare de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, prin efectuarea unor tranzacţii fictive cu mai multe firme.

Aceasta este urmărită penal şi pentru falsificarea dispoziţiilor de plată, prin intermediul cărora s-a transferat în zona off-shore circa 1,5 milioane lei, sumă pentru care nu s-au calculat şi nu s-au achitat impozite. În atare condiţii, CCCEC a sistat activitatea firmei "Certan-Prim", prin blocarea conturilor bancare şi numirea unei revizii economico-financiare.

Acţiunile femeii sunt investigate şi sub prisma comiterii infracţiunii de spălare de bani şi pseudoactivitate de antreprenoriat. În prezent, patroana firmei se află în arest preventiv în Izolatorul CCCEC.

UNIMEDIA menţionează că, potrivit CCCEC, pentru comiterea evaziunii fiscale legislaţia prevede o amendă aplicată persoanei juridice, de la 3000 la 6000 de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.  Pentru fals, amenda este în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

sursa: Unimedia

0 Comments: