Procurorii au pornit 3 cauze penale pe faptul ilegalităţilor comise la repartizarea ajutoarelor umanitare persoanelor afectate de inundaţiile din vara anului 2008

miercuri, 20 octombrie 2010

Procurorii au pornit 3 cauze penale pe faptul ilegalităţilor comise la repartizarea ajutoarelor umanitare  persoanelor  afectate de inundaţiile din vara anului 2008
Foto: meteo.md

Procuratura Anticorupţie a verificat împrejurările legate de repartizarea ajutoarelor umanitare şi a resurselor financiare din fondul de rezervă persoanelor afectate de inundaţiile din vara anului 2008 şi au stabilit ilegalităţi la repartizarea ajutoarelor umanitare .


Astfel, în urma investigaţiilor efectuate de către Procuratura Anticorupţie la începutul lunii octombrie au fost pornite cauze penale:

1.  pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la repartizarea ajutorului umanitar, soldate cu urmări grave de către factorii de decizie ai Agenţiei Rezerve Materiale, Achiziţii Publice şi Ajutoare Umanitare (art.328 alin.(3) lit.d) Cod penal), care contrar legislaţiei au repartizat motorina destinată sinistraţilor la un şir de agenţi economici. Cantitatea eliberată ilegal constituie 175,3 tone, echivalentul bănesc fiind de 2 685 596 lei.

2.  pe faptul abuzului de serviciu comis de către factorii de decizie ai SC „INEP LUCK” SRL (art.335 alin.(1) CP), care au însuşit 37 935 lei din mijloacele alocate pentru reparaţia şi construcţia imobilelor pentru sinistraţi.

3. pe faptul delapidării ajutorului umanitar acordat în vara anului 2008 de către Agenţia Rezerve Materiale, Achiziţii Publice şi Ajutoare Umanitare (art.191 alin.(1) CP), fiind însuşită suma de 3 781 210 lei - bani care urmau să ajungă la sinistraţi.

Pentru elucidarea completă, multilaterală şi obiectivă  a cazurilor de corupere, Procuratura Generală lansează un apel către persoanele care dispun de informaţii sau au avut de pătimit în rezultatul repartizării ilegale a ajutoarelor umanitare din vara lui 2008 să apeleze la numărul de telefon 257-407.  

sursa: Unimedia

0 Comments: