Ucraina continuă să insiste asupra cedării pământului din apropierea satului moldovenesc Palanca

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Ucraina continuă să insiste asupra cedării pământului din apropierea satului moldovenesc Palanca
Foto: flux.md

Ucraina continuă să insiste asupra cedării pământului de sub şoseaua Odessa – Reni din apropierea satului moldovenesc Palanca. "Am ajuns deja la etapa finală a acestui proces", a declarat ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, menționând că perfectarea juridică a planului geometric al porțiunii de hotar este finalizată "la aproximativ 98%".


Diplomatul ucrainean a subliniat că Ucraina de 9 ani aşteaptă îndeplinirea angajamentelor ratificate încă de autorităţile comuniste din Republica Moldova.

"Acordul privind frontiera este un document oficial, care a intrat în vigoare în 2001, după ce a fost ratificat de Parlament. Pentru ca acest teren de pământ să treacă de jure în posesia Ucrainei, este necesar să obținem de la Republica Moldova, Actul în care să fie aprobat planul geometric al terenului. Până-n prezent, Ucraina şi Republica Moldova la nivel de experţi au convenit asupra parametrilor de bază ale acestui plan geometric. Acum, acest plan trebuie să fie semnat de ambele părţi", a declarat Pirojkov, menţionând că semnarea documentului este amânată din cauza instabilităţii politice din Republica Moldova.

Anterior, preşedintele comitetului pentru politica externă al Radei Supreme a Ucrainei, Oleg Bilorus a declarat că în decurs de jumătate de an Moldova va ceda Ucrainei pământul de sub autostrada Odesa-Reni.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la novosti.main.ru


0 Comments: