(info) Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a început în această vară o amplă campanie de PR. Vezi aici principalele sale acțiuni

vineri, 22 octombrie 2010

(info) Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a început în această vară o amplă campanie de PR. Vezi aici principalele sale acțiuni
Foto: Colaj UNIMEDIA

Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a început în vara acestui an o amplă campanie de PR a propriei persoane. Cel puțin așa reiese din acțiunile sale din ultima perioadă. Dacă înainte de a apărea la postul Prime nicio instituție media nu dispunea de fotografii cu Vladimir Plahotniuc, după ieșirea în public a acestuia, presa a devenit inundată cu materiale jurnalistice plătite de agențiile de PR, contractate de controversatul om de afaceri.

Odată cu apariția la Prime, postul de televiziune controlat de el, Vladimir Plahotniuc a acceptat să participe în cadrul unei emisiuni la Publika, a creat Asociația Oamenilor de afaceri, oferă și promovează burse pentru studenți, organizează evenimente pentru jurnaliști, susține în mod public literatura autohtonă, dar și promovează intens la televiziunile sale ajutorul pe care-l oferă pentru oamenii sinistrați, care au avut de suferit în urma inundațiilor din această vară.


Vezi mai jos o listă de acțiuni de PR ale lui Vladimir Plahotniuc:

1. A apărut în premieră la emisiunea "Seara Târziu" de la postul Prime
(Prima ieșire în public a omului de afaceri după ani întregi de anonimat. Emisiune înregistrată)

2. A apărut în emisiune la PublikaTV
(Vladimir Plahotniuc apare pentru prima dată la un alt post de TV într-o emisiune televizată în direct)

3. A creat Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
(Crearea organizației a fost însoțită de numeroase articole și știri plătite în presa on-line, print, dar și la TV. Președintele Asociației este Vladimir Plahotniuc, directorul organizației - finul lui V.P. - Adrian Candu)

4. Fundația Edelweiss își promovează intens activitatea
(Președintele Fundației Edelweiss este Vladimir Plahotniuc. Acesta apare des la Prime oferind cadouri copiilor din orfelinate)

5. Premierea studenților de către VictoriaBank
(Vladimir Plahotniuc este și președintele Consiliului de Administrație la VictoriaBank. Agențiile de PR au plătit articole pentru ca presa să publice știri și articole despre cum omul de afaceri a oferit burse studenților)

6. Studenți invitați la Drive, iar acțiunea promovată în presă
(Studenții care au primit burse de la VictoriaBank au fost invitați apoi la Drive, club care aparține la fel lui Vladimir Plahotniuc. Acesta a plătit presei pentru ca ultima să publice imagini cu acesta cântând karaoke cu studenții)

7. Deschiderea benzinăriilor PETROM de tip nou
Compania Petrom, care le fel se află în proprietatea lui Vladimir Plahotniuc, a lansat un nou tip de benzinării. Materialele de la eveniment au fost distribuite presei pentru a fi publicate contra plată. În imagini apare și discursul lui Vladimir Plahotniuc și realizările Petrom.

8. Jurnaliști invitați la bowling
(Săptămâna aceasta, jurnaliști de la mai multe instituții media au fost invitați la bowling de Asociația Oamenilor de Afaceri. Câștigătorii concursurilor au primit în dar 1 laptop și 2 netbookuri)

9. Vladimir Plahotniuc susține Uniunea Scriitorului prin finanțarea editării cărților autohtone
(Agențiile de PR au plătit presei știrile și materialele în care apar discursurile lui Vladimir Plahotniuc susținând USM)

10. Fundația Edelweiss - a obţinut «oficial» statut de sponsor general al Festivalului "Invită Maria Bieșu"
(Persoane apropiate Mariei Bieşu din cadrul Uniunii Muzicienilor au confirmat că, în acest an, sponsorul Festivalului este foarte generos. «A decis că va sprijini cu onorarii toţi participanţii la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului, transmite Ziarul de Gardă)   

11. "Da sau Nu" - invitat Vladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc va fi invitatul emisiunii Da sau Nu de la Prime din acest week-end. Potrivit reprezentanților Prime, acesta va dona bani pentru copii de la orferinate, care la fel vor participa la emisiune.

12. Cumpără case pentru sinistrații de la Cotul Morii
(Vladimir Plahotniuc a cumpărat câteva case pentru sinistrații de la Cotul Morii. Reportajele despre aceste evenimente au fost difuzate intens de Prime)

13. Coperta VIP
(Pe coperta unuia dintre ultimele numere VIPmagazin apare Vladimir Plahotniuc)

14. Lista PDM
(Pe lista Partidului Democrat apar mai multe nume din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Printre aceștia și Adrian Candu - finul omului de afaceri, dar și avocatul acestuia în dosarul cu Sergiu Mocanu)

sursa: Unimedia

0 Comments: