Prim-ministrul Republicii Ungare vine la Chișinău

joi, 21 octombrie 2010

Prim-ministrul Republicii Ungare vine la Chișinău
Foto: romania-actualitati.ro

Prim-ministrul Republicii Ungare, Viktor Orban, vine pe 25 octombrie la Chișinău, la invitaţia omologului său moldovean Vlad Filat, informează serviciul de presă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


În cadrul vizitei vor fi discutate subiectele de bază ale cooperării moldo-maghiare, sprijinirea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, preluarea experienţei Ungariei în domeniile precum economia, comerţul, în special, consolidarea capacităţilor în vederea negocierilor Republicii Moldova privind crearea zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

De asemenea, se preconizează a fi stabilite domeniile de cooperare pentru prima rundă a consultărilor politice pe dimensiunea de integrare europeană care urmează să se desfăşoare în baza Declaraţiei Comune privind cooperarea în domeniul integrării europene, semnată la 26 august 2010, de către Miniştrii de externe ai ambelor ţări.

Programul vizitei premierului maghiar va include  întrevederi bilaterale cu conducerea RM, depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vizitarea Centrului comun de vize de pe lângă Ambasada Ungariei la Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: