Producţia industrială a crescut cu 6,3%

vineri, 22 octombrie 2010

Producţia industrială a crescut cu 6,3%
Foto: piperreport.com

În ianuarie-septembrie 2010 întreprinderile industriale de toate formele de proprietate din Moldova au fabricat producţie în valoare de 18666,6 milioane lei în preţuri curente, adică cu 6,3% mai mult decât în ianuarie-septembrie 2009 în preţuri comparabile, după cum informează Biroul Naţional de Statistică.


La creşterea volumului producţiei industriale a contribuit majorarea producţiei în industria prelucrătoare – cu 7,5%, ceea ce determinat majorarea volumului total de producţie cu 6,3%.

Creşteri semnificative s-au înregistrat la întreprinderile cu următoarele activităţi: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea vinului,  produselor de tutun, produselor lactate ş.a.

În acelaşi timp, a avut loc reducerea volumului de producţie la întreprinderile cu următoarele activităţi: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale, producţia altor produse din minerale nemetalifere, fabricarea produselor finite din metal ş.a.

Conform datelor publicate de Biroul Naţional de Statistică ponderea majoritară în volumul total de producţie industrială o are industria prelucrătoare (85,7%), urmată de sectorul energetic (12,8%) şi industria extractivă (1,5%).

sursa: Unimedia

0 Comments: