Fabrica de confecții "Pameks" din Criuleni condamnă acțiunile de dezinformare promovate de agenția pro-comunistă Omega

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Fabrica de confecții
Colaj UNIMEDIA

Fabrica de confecții moldo-turcă Pameks din orașul Criuleni condamnă dezinformările pe care le practică agenția pro-comunistă Omega. Potrivit administrației instituției, știrea Omega din data de 17 octombrie 2010 "prin care autorii impun ideea că, colectivul nostru, în număr de 90 de persoane ar fi semnat o Declaraţie prin care condamnăm “acţiunile AIE care sunt în mare măsură, antisociale, antidemocratice şi care în final vor duce ţara la o instabilitate totală" denaturează realitatea.

"Anunţăm cu toată responsabilitatea, că nu există o astfel de „Declaraţie”, care ar manifesta părerea întregului colectiv. Respectiv este vorba despre o denaturare a realităţii", mai precizează administrația fabricii de producere.

Pameks solicită publicarea dezmințirii de către organul de informare pro-comunist timp de 10 zile. În caz contrar, Pameks este hotărâtă să atace în judecată instituția de presă.


"Totodată, solicităm să nu fie antrenată Fabrica de confecţii moldo-turceşti “Pameks“ din oraşul Criuleni în campania electorală a unui partid, deoarece prin aceasta se încalcă drepturile constituţionale instituite în Republica Moldova", conchide reprezentantul fabricii. 

UNIMEDIA amintește că potrivit raportului de monitorizare a presei, agenția Omega face parte din lista instituțiilor care nu respectă principiul echidistanței. "Majoritatea instituţiilor mass-media care în alegerile precedente au promovat intens Partidul Comuniştilor (Nezavisimaia Moldova, Moldova Suverană, Omega) fac acelaşi lucru şi în această campanie, PCRM fiind prezentat doar în context pozitiv în ştiri şi materiale de opinie. În acelaşi timp, oponenţii politici ai comuniştilor – Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE) în general şi partidele PLDM şi PL în particular, sunt prezentaţi aproape exclusiv în culori negre, fiind acuzaţi de maladministrare, conflict de interese, cumătrism şi chiar de încălcare a legislaţiei în vigoare. Contrar normelor deontologice, cele mai multe din materialele care conţin aceste acuzaţii nu prezintă şi punctul de vedere al părţii acuzate. Deseori aceste instituţii mass-media citează surse de informaţii anonime, fac uz de limbaj denigrator şi de atac la persoană", se menționează în raport. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: