Europarlamentarul român, Monica Macovei, cere Consiliului European ca cetățenii R. Moldova să poată călători fără vize în UE

joi, 21 octombrie 2010

Europarlamentarul român, Monica Macovei, cere Consiliului European ca cetățenii R. Moldova să poată călători fără vize în UE
Foto: Colaj UNIMEDIA

Europarlamentarul român din partea PD-L, Monica Macovei a cerut Consiliului European un plan de acțiune pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată călători fără vize în UE, considerând că aceasta țară trebuie tratată "după merit", relatează ziare.com.

Potrivit sursei, în plenul Parlamentului European, Monica Macovei a cerut Consiliului ca "pe 25 octombrie să invite Comisia să elaboreze planul de acțiune pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată călători fără vize. Contactul direct de la om la om valorează mai mult decât orice declarație", se arată într-un comunicat.


Parlamentul European a adoptat astăzi o Rezoluție cu privire la reformele implementate și evoluțiile din Republica Moldova. Rezoluția a fost votată de o largă majoritate. Dezbaterea și proiectul de rezoluție au fost inițiate de Grupul Partidului Popular European, la propunerea Monicăi Macovei, se mai arată în comunicat.

Monica Macovei a cerut ca Republica Moldova să fie evaluată pe baza meritelor sale. "Moldova este acum statul cu cele mai mari progrese din vecinătatea estică a Uniunii. Progresul înseamnă voința politică, munca și dedicație, iar acestea trebuie răsplătite. Am răsplătit Balcanii de Vest pentru măsurile luate, să procedam la fel și cu Republica Moldova", a spus eurodeputatul român.

sursa: Unimedia

0 Comments: