Ministrul Tineretului: Reconstrucția Stadionului Republican este la etapa de negociere

vineri, 22 octombrie 2010

Ministrul Tineretului: Reconstrucția Stadionului Republican este la etapa de negociere
Foto: ochiuldeveghe.over-blog.com

Stadionul Republican va fi reconstruit în baza unui parteneriat public-privat, din motiv că Guvernul nu poate acoperi costul de zeci de milioane de euro pentru renovarea acestuia. Unul din finanțatori ar putea deveni Federația Europeană de Atletism.


”Ducem negocieri cu federaţiile naţionale precum şi cu primăria municipiului Chişinău pentru construcţia unui stadion multifuncţional destinat nu numai fotbalului dar şi altor genuri de sport, cum ar fi spre exemplu atletismul. În acest sens, recent am avut o întîlnire cu Federaţia Europeană de Atlestism unde am identificat posibilitatea  de ajutor din partea lor pentru construcţia unui asemenea edificiu”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, în cadrul interviului Face2Face pentru UNIMEDIA.

Ceban susține că vechea guvernare este cea care a distrus stadionul, după ce a fondat o societate pe acțiuni. ”Atît distrugerea stadionului cît şi fondarea societăţii pe acţiuni a fost realizată prin hotarîri de guvern semnate de domnul Vasile Tarlev, iar cînd ar fi fost necesar să se înceapă lucrările de reconstrucţie, societatea pe acţiuni respectivă a dispărut, iar  ce a mai rămas din stadion de la Agenţia Sportului la fel prin hotărîrea de guvern a fost transmis la Ministerul Construcţiilor.”

Ministrul a menționat că  a cerut organelor de anchetă să cerceteze cazul distrugerii Stadionului Republican și a dat în judecată  societatea pe acțiuni.

UNIMEDIA precizează că interviul integral cu ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu va fi publicat luni, 25 octombrie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: