Igor Boțan: Decizia Curții Constituționale pune într-o lumină proastă atât această instituție, cât și pe prim-ministrul Filat

joi, 21 octombrie 2010

Igor Boțan: Decizia Curții Constituționale pune într-o lumină proastă atât această instituție, cât și pe prim-ministrul Filat
Foto: Colaj UNIMEDIA/vipmagazin.md

"Într-adevăr Guvernul și nu premierul R. Moldova este subiect de sesizare la Curtea Constituțională. Dar, Curtea cunoștea că premierul nu poate face această solicitare și ar fi trebuit să anunțe acest lucru acum două sătpămâni când dl Vlad Filat a făcut solicitarea". Declarația aparține analistului politic, Igor Boțan, oferită pentru UNIMEDIA.

"Situația pune într-o lumină proastă atât Curtea Constituțională, cât și pe dl prim-ministru. Pe de altă parte, mi-a plăcut cum a procedat reprezentantul Parlamentului, care a acționat cu mult calm, anunțând în ultimul moment că premierul nu este subiect de sesizare la CC. Am putea înțelege că este un fel de răzbunare fină a lui Mihai Ghimpu, care a fost foarte subtil în acest caz", a ținut să adauge expertul.


Totodată, Igor Boțan, s-a arătat deranjat de comportamentul politicienilor din Moldova, care votează anumite lucruri pentru că e convenabil, iar atunci când nu mai este în favoarea lor - deja hotărârile nu mai sunt Constitiționale. "Îmi amintesc și de niște replici a membrilor de la Curtea Constituțională: Deputații votează hotărâri în Parlament, iar după aceea se adresează la Curtea să vadă cât sunt de Constituționale. Despre ce fel de documentare vorbim atunci?", s-a întrebat retoric Igor Boțan în intervenția sa pentru UNIMEDIA.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a sistat procesul de analiză a sesizării premierului Vlad Filat deoarece acesta nu are acest drept, decât dacă ar fi vorba de o hotărâre de Guvern.

sursa: Unimedia

0 Comments: