Serviciul de asistenţă socială „Echipa mobilă” a fost lansat în raionul Hînceşti

miercuri, 20 octombrie 2010

Serviciul de asistenţă socială „Echipa mobilă” a fost lansat în raionul Hînceşti
Foto simbol
Foto: folieri.ro

Echipa mobilă – un serviciu alternativ de asistenţă socială pentru persoane cu dizabilităţi a fost lansat astăzi, 20 octombrie, în raionul Hînceşti. Echipele mobile oferă gratuit asistenţă la domiciliu persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor lor din localităţile în care nu există servicii specializate şi care se află la distanţă mare de centrele de recuperare, contribuind prin aceasta la: depistarea precoce a copiilor cu dizabilităţi, prevenirea instituţionalizării şi integrarea socială a acestora, asigurarea accesului lor şi al familiilor la servicii de recuperare şi reabilitare de calitate.


Serviciile prestate de Echipa mobilă sînt individualizate şi variază în funcţie de nevoile identificate. Astfel, persoanele cu dizabilităţi pot beneficia de: servicii medicale, servicii de asistenţă socială, servicii de reabilitare / recuperare (kinetoterapie, terapie ocupaţională, servicii logopedice, asistenţă psihologică), instruire specială pentru stimularea dezvoltării persoanelor cu dizabilităţi, dezvoltarea abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi pentru o viaţă independentă în comunitate ş.a.  

Menţionăm că acest serviciu a fost constituit în cadrul Secţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din raion cu sprijinul Proiectului “Comunitate Incluzivă – Moldova”, implementat de Keystone Human Services International şi este al doilea serviciu de acest tip creat în parteneriat cu autorităţile publice raionale.

Prima Echipă mobilă a fost inaugurată, în septembrie curent, în raionul Ialoveni, iar altele două vor fi lansate în timpul apropiat în municipiile Bălţi şi Chişinău. Pînă în anul 2013, cu sprijinul proiectului „Comunitate Incluzivă – Moldova” vor fi create 9 Echipe mobile în diferite regiuni ale Republicii Moldova.

sursa: Unimedia

0 Comments: