Ioniță despre remitențe: Speculații! Oligarhi protejați sub paravanul moldovenilor de peste hotare

vineri, 25 martie 2011

Ioniță despre remitențe: Speculații! Oligarhi protejați sub paravanul moldovenilor de peste hotare
Foto: UNIMEDIA

"Taxarea remitențelor este o speculație. Poziția Guvernului și a PLDM este de a pune, prin normă legală, în condiții egale, cetățenii simpli și pe cei cu venituri de milioane și facturi de mii de lei. Nu ține de remitențe".

Declarația aparține președintelui comisiei parlamentare economie, finanțe și buget, Veaceslav Ioniță.

Acesta a explicat că este vorba de 1-2 % din cetățeni, care urmează a fi impozitați și care în prezent se eschivează de la plata impozitelor. „Nu vreau să-i numesc oligarhi, dar am impresia că aceștia sunt protejați sub paravanul moldovenilor de peste hotare”, a mai spus Ioniță. 


De cealaltă parte, președintele PL, Mihai Ghimpu declară că liberalii sunt gata să voteze pachetul de legi, cu excepția a 3 puncte. "1. excluderea centralizării fondului ecologic. Vorbim despre descentralizare, deci nu e nevoie de centralizare; 2. excluderea impozitelor indirecte. Noi nu putem impozita azi cetățenii care primesc bani de peste hotare. Aici trebuie să clarificăm unele lucruri. Sunt unii cetățeni moldoveni care sunt legalizați peste hotare, deci nu putem permite dubla impozitare; 3. nu suntem de acord cu deciziile unde ei cu inchiziția financiară ca în '37, ca Ministerul Finanțelor să ia locul instanțelor de judecată. Noi avem nevoie de stat democratic și nu de supraputeri ministerului finanțelor. În rest, noi votăm tot pachetul", a declarat Mihai Ghimpu azi în pauza ședinței legislativului.

UNIMEDIA precizează că proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2011 propune norme care vor da posibilitatea organului fiscal de a efectua controlul direct asupra procedurii de executare de către executorii judecătoreşti pentru situaţiile în care statul apare ca și creditor. De asemenea, acesta prevede majorarea cu 50% a cotelor accizelor la băuturile alcoolice tari şi la ţigarete cu şi fără filtru.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: