(video) MAE atacă în instanță NIT pentru difuzarea informațiilor false și cere CCA suspendarea activităţii postului TV

joi, 18 noiembrie 2010

(video) MAE atacă în instanță NIT pentru difuzarea informațiilor false și cere CCA suspendarea activităţii postului TV
Foto: UNIMEDIA

MAE atacă NIT în judecată pentru dezinformare

Mişcarea Acţiunea Europeană condamnă activitatea televiziunii NIT, care în cadrul unui buletin de ştiri a prezentat o informaţie precum că MAE se retrage din cursa electorală în favoarea unei alte formaţiuni. Liderul MAE, Veaceslav Untilă, a declarat astăzi, 18 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă că va acţiona în instanţă postul de televiziune şi va cere despăgubiri morale şi materiale, maxim ce prevede legea.

Untilă a subliniat că PCRM și televiziunea care îi favorizează au întrecut orice limită. ”Am asistat la un atac de care nu a mai văzut politica nostră”, a spus liderul MAE, anunțând că astăzi membrii formațiunii vor organiza acțiuni de protest în fața sediului televiziunii.

Totodată, formațiunea a anunțat că va depuse o sezizare la Comisia Electorală Centrală, dar și la Consiliul Coorodonator al Audiovizualului, unde va cere ca activitatea NIT să fie suspendată măcar pe durata campaniei electorale. ”Noi cerem cel puțin suspendarea activității, pe durata campaniei. CCA trebuie să se autosesizeze. Aici deja am putea discuta și despre retragerea licenței”, a precizat Untilă.


Menționăm că, potrivit NIT, MAE s-ar retrage din cursa electorală pentru a sprijini Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat. 





Vezi în continuare reportajul realizat și difuzat de NIT.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: