Igor Dodon: Barometrul Opiniei Publice este un bluf. Vezi argumentele invocate!

miercuri, 17 noiembrie 2010

Igor Dodon: Barometrul Opiniei Publice este un bluf. Vezi argumentele invocate!
Foto: dodon.md

"Barometrul Opiniei Publice este un bluf, pentru că datele acestui sondaj pur şi simplu sfidează logica şi bunul simţ". Declaraţia aparţine candidatului pe lista electorală a PCRM, Igor Dodon, şi a fost inclusă într-o postare pe blogul personal. Potrivit acestuia, Barometrul Opiniei Publice, prezentat ieri, 16 noiembrie 2010, de către Institutul de Politici Publice, este un instrument de manipulare folosit de actuala guvernare.


"Numai votul din 28 noiembrie, care sperăm să fie cât mai puţin supus falsurilor, va pune capăt tuturor acestor provocări şi provocatori şi va pune la stâlpul infamiei tot felul de sociologi-marionete, aşa cum a făcut-o şi boicotul cetăţenilor din 5 septembrie, care a arătat verdeaţa (citeşte rugina) de pe faţa unor pretinşi experţi şi autori de sondaje", spune Dodon pe blogul său.

Potrivit lui Dodon, argumentele care demonstrează că nu putem avea nicio încredere în informaţia oferită de BOP sunt:

"1.Potrivit sondajului BOP, componentele Alianţei ar acumula la alegeri circa 60 de mandate. Totodată, acelaşi sondaj arată că circa 60% din cetăţeni declară că lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită.

2.Potrivit sondajului BOP, de cea mai mare încredere se bucură şeful Guvernului Vlad Filat. Totodată, acelaşi sondaj arată că peste 80% din cetăţeni sunt nu prea mulţumiţi sau deloc mulţumiţi de ceea ce face conducerea ţării în următoarele domenii: locurile de muncă, nivelul de trai, salariile, pensiile ş.a.

3.Potrivit sondajului BOP, peste 58% din respondenţi au declarat că au participat la referendumul din 5 septembrie. Totodată, datele oficiale ale CEC arată ceea ce ştie toată lumea – la referendum au participat mai puţin de 33% din cetăţeni.

4.Potrivit sondajului BOP, dintre respondenţii care au declarat că absolut sigur vor participa la vot, mai mulţi ar vota pentru PLDM, decât pentru PCRM. Totodată, absolut toate sondajele prezentate până acum de toate centrele sociologice au arătat fără echivoc supremaţia PCRM la capitolul raiting politic şi electoral", scrie Igor Dodon pe blogul său.

Acesta cataloghează BOP drept un "sondaj extrem de dubios – un sondaj tras de barbă, pentru a avantaja unele partide din actuala Alianţă, în special pentru a avantaja PLDM-ul lui Filat", potrivit textului postat pe blogul comunistului. "Actualii guvernanţi se manifestă ca nişte provocatori politici ordinari", a mai adăugat Igor Dodon.

0 Comments: