Dinu Patriciu va deschide în Republica Moldova 120 de magazine Mic.ro

joi, 18 noiembrie 2010

Dinu Patriciu va deschide în Republica Moldova 120 de magazine Mic.ro
Foto: diaspora.businesslive.ro

Din primăvară, cetăţenii Republicii Moldova îşi vor putea face cumpărăturile zilnice şi de la magazinele Mic.ro, fie cele fixe, fie cele mobile. Dinu Patriciu, cel mai bogat om de afaceri din România, vrea să deschidă până în primăvară peste 120 de magazine pe tot cuprinsul Republicii Moldova, dar cu preponderenţă în zona Chişinăului.


Magazinele Mic.ro se vor dezvolta pe conceptul de băcănie şi fiecare unitate va deservi 400 de familii. „Încercăm să dezvoltăm băcănii, cu băcani, băcăniţe şi ucenici, mici spaţii care să devina centrele unor comunităţi de 400 de familii”, astfel explică Patriciu conceptul magazinelor Mic.ro.

Totodată, Mic.ro mobile sunt nişte băcănii pe roţi care oferă produse pentru consum individual, stradal sau la locul de muncă, pentru cumparături de urgenţă. Magazinul mobil dispune de sisteme de expunere gravitaţionale a produselor care elimină posibilitatea de expirare pe raft şi vitrine frigorifice ecologice. Fiecare astfel de magazin va avea un singur angajat care va fi atât şofer, cât şi vânzător.

Amintim că anterior, compania “STATI MARKET” SRL, parte componentă a holdingului „STATIHOLDING” a semnat un acord de colaborare cu cea mai mare companie de gestionare a comerţului cu amănuntul din Rusia “X5 Retail Group” – în proprietatea căreia sunt reţelele de comerţ “Пятерочка” şi ”Перекресток”. Strategia iniţială de dezvoltare a reţelei în Republica Moldova prevede deschiderea primelor 10 magazine până la sfârşitul anului 2010, ca mai apoi să deschidă câte două magazine “Пятерочка” pe lună. În următorii trei ani, compania "STATI MARKET" SRL va deschide 100 de magazine similare, atât in capitală cât şi în sudul şi nordul ţării.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la diaspora.businesslive.ro


0 Comments: