Interviu cu Veaceslav Mârza: Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile - achitate. INCASO ajută debitorii şi creditorii în acest sens

vineri, 19 noiembrie 2010

Interviu cu Veaceslav Mârza: Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile - achitate. INCASO ajută debitorii şi creditorii în acest sens
Foto: incaso.md

Fie că eşti pe poziţia de creditor sau debitor, compania INCASO îţi poate fi partenerul potrivit pe tot parcursul activităţii tale. INCASO este un furnizor profesionist de servicii de colectare a datoriilor şi un bun promotor al conceptului de cultură a plăţilor. Mai multe despre INCASO, serviciile pe care le oferă, necesitatea şi avantajele acestora le vom afla chiar de la directorul general al INCASO, Veaceslav Mârza.


1. Pentru început, spuneţi-ne câteva ceva despre INCASO şi despre angajaţii companiei dvs.

Compania "INCASO" SRL, FC 1009600029036, este o companie cu capital european, specializată în colectarea şi recuperarea datoriilor. 

Activitatea INCASO se bazează pe profesionalismul "moştenit" de la compania Julianus (Julianus Inkasso) - o companie cu capital estonian, cu peste 15 ani de experiență în Europa, specializată în recuperarea de datorii. 

2. Ce servicii acordă INCASO şi care sunt grupul ţintă de clienţi?

INCASO este specializată în prestarea de servicii de recuperare / colectare a datoriilor de la persoane fizice şi juridice, negarantate prin gaj sau ipotecă. Suma minimă acceptată spre recuperare este de 100 lei. 

De asemenea INCASO  asistă executorul judecătoresc la faza de executare a hotărârii judecătoreşti, pentru a facilita procedura de executare.  

Aria de activitate este teritoriul controlat al Republicii Moldova. Astfel, INCASO dispune de reprezentanţe în NORD/Bălţi, CENTRU/Chişinău, SUD/Cahul-Comrat (Găgăuzia).

Serviciile INCASO sunt:
- recuperarea datoriei la faza prejudiciară; Aceasta permite clientului-creditor să diminueze costurile legate de obţinerea unei hotărâri judecătoreşti, iar Debitorului să prevină alte cheltuieli, pentru că în final toate cheltuielile suportate de către CREDITOR sunt puse pe seama debitorului.
- servicii juridice de obţinere a ordonanţei/hotărârii judecătoreşti; 
- asigurarea executării eficiente a ordonanţei/hotărârii judecătoreşti, inclusiv lucrul cu executorul judecătoresc, asigurarea vânzării bunurilor sechestrate, etc.

INCASO propune acoperirea întregului ciclu destinat recuperării datoriei sau accesarea doar a unor servicii, la discreţia clientului. INCASO poate prelua inclusiv avansarea costurilor de executare a hotărârilor/ordonanţelor judecătoreşti şi/sau costurile juridice de obţinere a ordonanţelor judecătoreşti şi/sau de plată a taxei de stat. INCASO practică şi procurarea de creanţe.

3. Expuneţi, vă rog, întregul proces, de la încheierea contractului cu clientul până la onorarea obligaţiilor contractuale.

INCASO semnează contractul cu Clientul, care predă şi lista debitorilor acestuia. Importul de date se face automat în sistemul IT. Ulterior, angajaţii INCASO parcurg pas cu pas toată procedura de lucru cu debitorii, conform standardelor, începând cu contactarea telefonică a debitorului, expedierea notificărilor, discutarea cu debitorii şi identificarea soluţiilor pentru închiderea datoriei acestuia cât mai curând.

4. Prin ce metode concrete ajutaţi creditorii să-şi reducă creanţele şi debitorii să facă faţă datoriilor?

Pentru Creditori:  
- accesând serviciile INCASO, compania începe recuperarea imediat, şi nu este nevoie să aştepte obţinerea hotărârii judecătoreşti, Iar recuperarea promptă a banilor va permite ca fluxul de numerar să lucreze pentru dvs., pentru ca banii nu vor fi îngheţați; În cazul băncilor şi altor companii, diminuează costurile legate de crearea de rezerve băneşti de garanţie;
- clientul-creditor trebuie să fie axat pe afacerea sa dar nu să se ocupe cu recuperare de datorii, iar acesta va permite ca Competitivitatea Clientului să nu aibă de suferit
- Lucrul eficient al INCASO permite Creditorului să prevină cheltuieli legate de plata taxei de stat şi plata pentru serviciile juridice;
- INCASO poate scuti Clientul de plata mai multor costuri importante cum sunt:  costurile de plată a taxelor de stat, serviciilor juridice sau de avansare a costurilor de executare a hotărârii judecătoreşti;
- În procedura de executare, Incaso monitorizează procedura de executare şi acordă asistenţă executorului judecătoresc în furnizarea de date despre debitor, în căutarea debitorului şi a bunurilor acestuia, etc. asigurând o executare eficientă a hotărârii judecătoreşti.
- INCASO lucrează după principiul „No Money – No fee”, ceea ce înseamnă că Clientul se achită cu INCASO doar în cazul unui rezultat pozitiv. Mai mult decât atât, o parte din costurile sale INCASO pune şi pe seama debitorului.

Pentru Debitori:
Cel mai rezonabil, din punct de vedere economic, dar şi psihologic, ar fi achitarea imediată a datoriilor, în conformitate cu avizul INCASO de achitare a datoriei. În acelaşi timp, noi înţelegem că această soluție nu este întotdeauna posibilă, astfel suntem dispuși să oferim şi alte soluţii extra-judiciare pentru a elimina datoria, inclusiv prin restructurarea datoriei (stabilirea unui nou grafic de plată, asistenţa debitorului în identificarea de soluţii de diminuare şi stingerea datoriei).

5. Cât de accesibile sunt serviciile dvs. pentru Republica Moldova, ca preţ şi concept?  

Serviciile INCASO de recuperare a datoriilor se prestează contra unui echivalent procentual din sumele efectiv recuperate de către client de la debitorii preluaţi de către INCASO. Procentul depinde de vechimea datoriei, numărul de debitori şi volumul de servicii accesate, şi variază în mediu între 10 şi 24%.

6. Aveţi concurenţi în Republica Moldova? Care sunt avantajele dvs. concurenţiale?

Principalele avantaje ale INCASO faţă de alţi concurenţi pe piaţă:
- Profesionalismul INCASO/metodologia de lucru este inspirat de profesionalismul companiei europene Julianus INKASSO, cu peste 15 ani de experienţă de lucru;
- Echipa de profesioniști-angajați şi contactaţi urmează periodic cursuri de perfecţionare şi schimb de experienţă cu partenerii europeni;
- Sistemul IT performant ne permite să procesăm eficient datorii, inclusiv în masă;
- Sistemul IT oferă posibilitatea Clientului să monitorizeze rezultatele INCASO având acces on-line la rapoartele de lucru prin www.incaso.md.
- Statutul de Client al INCASO vă oferă posibilitatea de acces la lista debitorilor, ceea ce ar putea preveni eventualele riscuri sau a determină Clientul să fie mai precaut la semnarea unui contract.
- Clientul plăteşte doar pentru rezultat pozitiv, în formă de procent din suma efectiv recuperată. Nimic nu se plăteşte în avans.

7. Care este garanţia oferită de companie pentru client şi riscul pe care şi-l asumă compania?

Garanţiile oferite de INCASO:
- Reputaţia INCASO şi profesionalismul INCASO, în calitate de companie specializată în recuperare de datorii;
- Reputaţia Julianus INKASSO – fondatorului european al companiei INCASO, cu 15 ani de experienţă în recuperarea de datorii;
- Metodologia de lucru, strictă conform legislaţie în vigoare;
- Training continuu cu angajaţii INGASO.

În exercitarea activităţii sale INCASO are menirea de a executa obligaţiile sale fără o lezare a onoarei şi demnităţii debitorului, prevenind orice risc ce ar putea afecta atât imaginea INCASO cât şi imaginea clientului-creditor.

Prin intermediul paginii web www.incaso.md puteţi monitoriza online activitatea INCASO vizualizând rapoartele de lucru cu portofoliu debitorilor precum şi avea acces la lista neagră a dubitorilor.

8. Care este experienţa altor ţări în acest domeniu?

Activitatea de recuperare a datoriilor se desfăşoară cu succes în EUROPA şi ţările CSI, fapt confirmat şi de experienţa fondatorului INCASO – Compania Julianus INKASSO.

9. Transmiteţi un mesaj către potenţialii dvs. clienţi.

INCASO tinde să fie lider în Republica Moldova, oferind servicii de colectare a datoriilor, şi care îşi vede misiunea de a îmbunătăţi cultura plăţilor. Obligaţiile contractuale trebuie respectate şi datoriile achitate.

Reporter: Daniela Dermengi

sursa: Unimedia

0 Comments: