Premierul Vlad Filat a vorbit cu ministrul de Externe al Italiei, Franco Frattini, despre protecția socială a moldovenilor care lucrează în Italia

joi, 18 noiembrie 2010

Premierul Vlad Filat a vorbit cu ministrul de Externe al Italiei, Franco Frattini, despre protecția socială a moldovenilor care lucrează în Italia
Foto: gov.md

Protecţia socială a cetăţenilor moldoveni care lucrează în Italia, consolidarea relaţiilor bilaterale, soluţionarea problemei transnistrene, parcursul european al Republicii Moldova şi liberalizarea regimului de vize sunt doar câteva subiecte abordate în cadrul întrevederii de ieri, 17 octombrie, a prim-ministrului Vlad Filat și a ministrului Afacerilor Externe al Republicii Italiene, Franco Frattini, transmite Serviciul de Presă al Guvernului.


Cei doi oficiali au pledat pentru măsuri concrete în vederea intensificării cooperării comercial-economice între cele două ţări. În context, s-a convenit asupra organizării unui forum al oamenilor de afaceri din cele două ţări şi asupra creării unui Consiliu moldo-italian al oamenilor de afaceri.

Franco Frattini a reconfirmat suportul Italiei pentru aspiraţiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, dar şi pentru cetăţenii RM care lucrează în Italia. 

”Avem o relaţie foarte dinamică cu UE. Anul acesta am lansat negocierile privind Acordul de Asociere, dialogul pe vize, sîntem în pragul lansării negocierilor privind un Acord de Liber Schimb. Italia este un susţinător constant al acestor eforturi”, a precizat, la rândul său, premierul Vlad Filat.

Premierul a apreciat intensificarea dialogului politic activ cu Italia şi a precizat că Republica Moldova îşi doreşte menţinerea şi dezvoltarea acestui dialog la toate nivelurile. În context, Ministrul Frattini a menţionat că Italia îşi doreşte să fie implicată mai plenar în procesul de reglementare transnistreană pentru identificarea unei soluţii pentru acest conflict. 

UNIMEDIA precizează că în cadrul vizitei sale oficiale în Republica Italiană, premierul Vlad Filat va avea o întrevedere cu cu omologul său italian, Silvio Berlusconi şi cu ministrul muncii italian, Maurizio Sacconi. Pe agendă mai sunt programate întâlniri cu membri ai comunităţii de cetăţeni moldoveni din Italia şi cu oameni de afaceri.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: