Berlusconi către Filat: Moldovenii din Italia sunt liniștiți, muncitori și responsabili

joi, 18 noiembrie 2010

Berlusconi către Filat: Moldovenii din Italia sunt liniștiți, muncitori și responsabili
Foto: gov.md

Comunitatea moldovenilor în Italia este una liniştită, muncitoare şi responsabilă, a declarat premierul italian, Silvio Berlusconi, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Vlad Filat, ieri, 17 noiembrie, la Roma. La rândul său, premierul moldovean s-a referit la importanţa semnării acordurilor dintre Moldova şi Italia privind protecţia socială a cetăţenilor, a migranţilor şi copiilor.


Totodată, vorbind despre nivelul de trai al cetățenilor moldoveni, Vlad Filat a menţionat că ţara noastră este deschisă faţă de investitorii străini, inclusiv faţă de cei italieni, precizînd că Moldova are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta, a crea noi locuri de muncă, ceea ce ar însemna şi condiţii mai bune de trai pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Silvio Berlusconi a spus că în Italia activează mulţi oameni de afaceri şi pentru a-i atrage în  Republica Moldova este necesar ca ţara noastră să vină cu propuneri concrete.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Italiană, Vlad Filat s-a întâlnit și cu cetățenii moldoveni care trăiesc și muncesc în Roma. El a subliniat că scopul vizitei este de a consolida relaţiile dintre cele două state, de a identifica soluţii pentru o mai bună protecţie a cetăţenilor RM în Italia.

„Prioritate pentru noi reprezintă acele acorduri interguvernamentale, ce vizează protecţia cetăţenilor noştri care muncesc în Italia sau care au revenit deja acasă. Nu este un proces uşor, însă partea italiană este deschisă şi doreşte să se implice în acest proces. În decembrie vom definitiva aspecte ce ţin de importante acorduri ca în rezultat să beneficiaţi de protecţia socială necesară”, a spus premierul.

UNIMEDIA precizează că în Italia, oficial sînt înregistraţi 107 mii cetăţeni moldoveni.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: