Cunoscutul expert Kjell Nordström: Moldova va avea succese dacă va investi în educaţie

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cunoscutul expert Kjell Nordström: Moldova va avea succese dacă va investi în educaţie

”Moldova poate să obţine succese dacă va investi în educaţie şi în dezvoltarea economică”, consideră cunoscutul exepert internațional, Kjell Nordström, care a susţinut marţi, la Chişinău, două master-class-uri la care au participat circa 800 de persoane, printre care oameni de afaceri, studenţi, jurnalişti şi bloggeri. Acesta a vorbit, în mare parte, despre capitalism şi cum să faci bani în capitalism.


În timpul master-class-urilor, Nordström le-a explicat celor prezenţi, aducând exemple şi din experienţa sa, că vor avea succes doar dacă vor pune accentul pe educaţie, vor colabora, vor fi inovativi şi vor şti să-şi recunoască eşecurile. Potrivit lui Nordström, astăzi lumea se construieşte pe globalizare şi informatizare, ştiinţele sunt accesibile şi pot fi copiate, şi doar fantezia omului face diferenţa în afaceri. 

„Lumea evoluează în permanenţă.  Astăzi vedem că femeile manifestă un interes  mai mare pentru studii decât bărbaţii şi îşi iau mai multe responsabilităţi. De asemenea, se observă că tot mai mulţi oameni trăiesc singuri -  în unele ţări rata celor singuri este şi de 50 %.  În următorii 20 de ani nu vor conta statele, ci oraşele, iar asta pentru că urbanizarea are loc într-un ritm foarte înalt. Mai mult, va conta ideea”, susţine Nordström.

Preşedintele AOAM, Vlad Pahotniuc, a declarat în cadrul deschiderii sesiunilor de master-class că „obiectivul nostru este să dezvoltăm în Republica Moldova spiritul întreprinzător și inteligența în afaceri. Iar distinsul nostru oaspete este un adevărat guru în acest domeniu.

Vlad Pahotniuc a spus că ideea „Creierele sunt mai puternice decât ţările”, din cartea lui Kjell Nordström, „ Este tocmai ideea, care trebuie inoculată în societatea noastră. Să ridicăm ţara prin forţa creierelor. Adică, trebuie să investim în cultura generală, să investim în carte, să investim în studii şi în ştiinţă. Altfel spus, trebuie să dezvoltăm resursele umane, cu un înalt grad de competenţă, pentru că resursele umane înalt competente reprezintă capitalul şi potenţialul care nu falimentează niciodată.    

Kjell Nordström se află în ţara noastră la invitaţia Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), care a organizat gratuit master-class-urile.  Asociaţia a anunţat pentru anul 2010-2011 realizarea un proiect amplu de import a practicilor de succes prin invitarea unor experţi renumiţi din domeniu.  Anterior, la Chişinău, la invitaţia AOAM a fost şi fostul premier francez,  Dominique de Villepin, care s-a întâlnit cu oameni de afaceri autohtoni.  



sursa: Unimedia

0 Comments: