(grafic) Moldova 1, Prime TV și NIT - trei cele mai influente posturi de televiziune, potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică

marți, 16 noiembrie 2010

(grafic) Moldova 1, Prime TV și NIT - trei cele mai influente posturi de televiziune, potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică
Foto: Colaj UNIMEDIA

Moldova 1 este cel mai popular post de televiziune pentru 48 la sută din respondenții care aleg televiziunea drept una din cele mai importante surse de informare, arată datele Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi, 16 noiembrie. Televiziuna publică este urmată de Prime TV, cu 47% și postul pro-comunist, NIT, pentru care pledează 28 la sută dintre respondenți. 

Ultimul a înregistrat o creștere de 3 la sută, depășind postul PRO TV Chișinău, care potrivit rezultatelor BOP din primăvara 2010, era unicul post cu frecvență  regională, ce intra în topul celor mai populare posturi tv din Moldova. În comparație cu cele 28% acumulate în mai, în noiembrie 2010 postul PRO TV constituie o sursă importantă de informare pentru 23% din respondenți.

Pe locul cinci se plasează postul Jurnal TV, pentru care pledează 9 la sută din respondenți, urmat de TV7 - cu 7% și Publika TV - o sursă importantă de informare pentru 6 la sută dintre cei interogați.


UNIMEDIA precizează că potrivit Rapoartelor de monitorizare a presei, postul pro-comunist NIT este unicul post tv care favorizează deschis o formațiune politică. Studiul “Barometrul de Opinie Publică – noiembrie 2010” a fost realizat de Institutul de Politici Publice în perioada 17 octombrie -7 noiembrie pe un eşantion de 1100 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de aproximativ 3%. 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: