Filat reacționează la polemicile dintre colegul Fruntașu și bloggeri și îi invită pe internauți la "o discuție sinceră"

miercuri, 17 noiembrie 2010

Filat reacționează la polemicile dintre colegul Fruntașu și bloggeri și îi invită pe internauți la
Foto: Colaj UNIMEDIA

După ce UNIMEDIA a publicat o știre critică despre polemica dintre vicepreședintele PLDM, Iulian Fruntașu și bloggerii moldoveni, liderul PLDM, Vlad Filat vine cu o poziție separată și îi invită pe bloggeri la o discuție sinceră. "Mă bucur să constat că Internetul este mediul în care bloggerii și utilizatorii forumurilor au libertatea de a-și exprima deschis punctul de vedere, chiar dacă este unul critic și vizează persoane aflate la conducerea țării. 

Azi am observat mai multe reacții critice ale bloggerilor la un articol publicat de colegul meu de partid, Iulian Fruntașu. L-am citit atent și pot să vă spun că și dânsul, ca și fiecare dintre noi, are dreptul de a-și exprima punctul de vedere. Personal, în calitate de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, nu împărtășesc acest punct de vedere. Rolul nostru, al politicienilor, nu este de a oferi aprecieri activității bloggerilor, ci de a identifica cele mai stringente probleme, cu care se confruntă societatea", se spune într-un mesaj pe blog lui Vlad Filat.


Pe blogul lui Filat se mai scrie că Guvernarea actuală se deosebește de fosta guvernare comunistă nu doar prin “ambalaj”, dar și prin “conținut”. "Apariția a noi instituții media, expunerea punctelor de vedere diferite ale guvernării și opoziției la televiziunea publică Moldova1, accesul mai liber la informații de interes public și la oficiali, dar și acceptarea criticii pe bloguri în adresa conducerii Guvernului sunt dovezi că libertatea de exprimare are un alt “conținut”, precizează textul. 

Totodată, acesta declară că îi invită pe bloggerii moldoveni "la o discuție sinceră, în cadrul căreia să ne referim și la situația actuală din societate". Nu se cunoaște dacă la offline va veni și Iulian Fruntașu. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: