Procuratura Generală și Amnesty International Moldova au semnat un Acord de Colaborare în prevenirea torturii și maltratării

joi, 18 noiembrie 2010

Procuratura Generală și Amnesty International Moldova au semnat un Acord de Colaborare în prevenirea torturii și maltratării
Foto: PG

Procuratura Generală a semnat un Acord de Colaborare cu Amnesty International Moldova în vederea prevenirii violărilor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. ”Documentul confirmă dorinţa de cooperare a instituţiilor de stat cu organizaţiile nonguvernamentale pentru a unifica eforturile în vederea promovării şi respectării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum şi asigurării supremaţiei legii”, transmite Serviciul de Presă al Procuraturii Generale.


Acordul va facilita schimbul informaţional şi participarea reciprocă la activităţile educaţionale, de instruire şi alte activităţi în domeniul drepturilor omului, inclusiv ce ţin de cazuri de tortură, maltratări şi aresturi arbitrare.

În conformitate cu obligaţiile asumate, părţile vor realiza acţiuni comune îndreptate spre dezvoltarea legislaţiei naţionale în domeniul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi a practicii de aplicare a legislaţiei în domeniu. 

Potrivit acordului, părţile vor contribui la pregătirea formatorilor din rîndurile procurorilor în domeniul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. De asemenea, vor fi implicaţi formatorii şi experţii de la Amnesty International în activităţi de reciclare, pregătire şi perfecţionare a procurorilor în acest domeniu.

Pentru a transpune în realitate obiectivele urmărite prin semnarea acestui Acord, Amnesty International Moldova urmează să îi informeze pe procurori despre tendinţele, concepţiile şi modificările recente în domeniul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi despre mecanismele naţionale şi internaţionale de protecţie ale acestora, despre ediţiile şi publicaţiile din domeniul drepturilor omului.

UNIMEDIA precizează că “Amnesty International”  – este o mişcare mondială a activiştilor voluntari ce luptă pentru drepturile omului, în special, pentru prevenirea torturii, abolirea pedepsei cu moartea în toată lumea și încetarea execuţiilor extrajudiciare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: