Se prelungeşte arestul pentru figuranţii din dosarul celor 61 500 dolari falşi puşi în circulaţie

vineri, 19 noiembrie 2010

Se prelungeşte arestul pentru figuranţii din dosarul celor 61 500 dolari falşi puşi în circulaţie
Foto: photobucket.com

Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei informează că instanţa de judecată a dispus prelungirea arestului preventiv cu încă 20 de zile pentru fiecare dintre cei cinci membri ai grupării internaţionale, învinuiţi de tentativă de punere în circulaţie a dolarilor falşi. În privinţa colaboratorului MAI implicat în infracţiune, instanţa a decis ca acesta să fie arestat la domiciliu.


Amintim că la 1 noiembrie curent, directorul adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală din cadrul CCCEC, Bogdan Zumbreanu, a anunţat că a fost reţinută o grupare criminală care ar fi falsificat şi pus în circulaţie 61 500 dolari SUA. Conform investigaţiilor CCCEC, în Moldova urma să ajungă o sumă mult mai mare, de până la un milion de dolari falşi.

Gruparea este formată din 5 persoane, dintre care un colaborator al MAI şi un cetăţean al Bulgariei. Bogdan Zumbreanu a menţionat că dintre cele 5 persoane reţinute, 4 nu sunt angajate în câmpul muncii, iar colaboratorul MAI activează în afara Chişinăului, ca inspector al poliţiei criminale.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, legislaţia Republicii Moldova prevede o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: