Dosarul Ghimp vs Ghimpu se amână din cauza campaniei electorale

joi, 18 noiembrie 2010

Dosarul Ghimp vs Ghimpu se amână din cauza campaniei electorale
Foto: flux.md

Prima şedinţă de judecată în dosarul Vladimir Ghimp vs Mihai Ghimpu a avut loc ieri, 17 noiembrie 2010, informează reprezentantul legal al lui Vladimir Ghimp, Radu Buşilă. Potrivit acestuia, în instanţă nu s-a prezentat nici pârâtul, nici reprezentantul Primăriei satului Coloniţa şi nici Dorin şi Lucian Chirtoacă. 


Judecătorul cauzei, doamna Ala Malîi, a dat citire demersului juristului Primăriei satului Coloniţa, conform căruia acesta informează că se află în campanie electorală şi nu poate fi prezent la examinarea cauzei respective. Examinarea dosarului s-a amânat pentru data de 14 decembrie 2010, la ora 9.30.

"Considerăm că o atare atitudine faţă de examinarea cauzei respective nu este altceva decât o tactică de tergiversare a examinării dosarului respectiv, fapt care reprezintă o sfidare deschisă nu numai a drepturilor fundamentale ale omului, ci şi a instanţelor de judecată ca instituţii ale statului", scrie Radu Buşilă într-un comunicat.

Amintin că la 1 septembrie, Vladimir Ghimp i-a învinuit pe Mihai Ghimpu şi pe nepotul său, Dorin Chirtoacă, că au dat ordine aleşilor locali Coloniţa să ia o decizie, prin care el a fost deposedat de părcela de pământ. Este vorba despre o porţiunde de drum de 4 metri lăţime, care se întinde pe o suprafaţă de 104 m.p. şi care desparte casa lui Vladimir Ghimp de casa părinteasă a preşedintelui interimar. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: