SUA salută semnarea tratatului moldo-român privind regimul de frontieră

joi, 18 noiembrie 2010

SUA salută semnarea tratatului moldo-român privind regimul de frontieră
Foto: evz.ro

Statele Unite salută semnarea dintre Bucureşti şi Chişinău, pe 9 noiembrie, a tratatului privind regimul frontierei de stat, a declarat, ieri, Nancy McEldowney, oficial în cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice din Departamentul American de Stat, într-o videoconferinţă cu jurnaliştii români şi austrieci pe tema summitului NATO.


"Vreau să profit de această ocazie pentru a saluta semnarea tratatului privind regimul de frontieră dintre România şi Republica Moldova, cred că acesta este un pas foarte pozitiv", a declarat oficialul american.

Întrebată dacă problema conflictelor îngheţate, în special criza transnistreană, va fi adusă în discuţie la summitul NATO de la Lisabona, McEldowney a răspuns că, deşi nu se află pe agenda reuniunii, chestiunea va fi adusă în mod sigur în discuţiile dintre aliaţi.

"Problema conflictelor îngheţate este o problemă care preocupă în mod deosebit Statele Unite şi care rămâne pe agenda noastră mereu. Încercăm mereu să identificăm oportunităţi de abordare a problemei conflictelor îngheţate şi să înregistrăm progrese în acest sens. Summitul de la Lisabona nu este dedicat în mod particular acestei probleme, dar aceasta va fi în mod sigur pe agenda noastră în desfăşurare şi se regăseşte în mod tradiţional în unele dintre documentele emise în cursul reuniunii", a explicat ea.

"După summitul de la Lisabona urmează însă cel al OSCE de la Astana iar conflictele îngheţate vor fi în mod sigur pe agenda reuniunii. Vom avea o serie de discuţii despre această problemă şi sperăm să facem progrese în acest sens", a conchis oficialul american.

Sursa: evz.ro


0 Comments: