Burse Suplimentare pentru Tineri din Familii Dezavantajate

miercuri, 17 noiembrie 2010

Burse Suplimentare pentru Tineri din Familii Dezavantajate
Foto: emaramures.ro

170 de tineri, finalişti ai concursului de burse suplimentare pentru studenţii din familii dezavantajate, şi-au primit premiile astăzi, 17 noiembrie 2010, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Republicii. Aceste burse suplimentare urmează să acopere taxa de studii, cazare, masă şi alte necesităţi ale câştigătorilor. Tinerii au fost selectaţi dintre cei care au acces limitat la serviciile educaţionale de calitate, care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă şi cei cu disabilităţi.


Bursele se oferă pentru un singur an universitar, iar valoarea lor se ridică până la 1500 dolari SUA. Potrivit organizatorilor, acest Program de burse va contribui la reducerea inegalităţii în vederea accesului la studii universitare, oferind tinerilor ce provin din familii social vulnerabile suportul financiar şi informaţional necesar, întru integrarea acestora în societate. 

Concursul pentru obţinerea burselor a constat în două etape: depunerea dosarelor şi interviul. Nu au fost eligibili pentru acest Program de Burse tinerii care au absolvit deja o universitate, cei care îşi fac studiile cu finanţare integrală de la buget sau cei care beneficiată de burse similare din partea altor organizaţii sau fundaţii.

Proiectul “Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate” este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar al Fondului de Urgenţă/Institutul pentru o Societate Deschisă. Programul de burse presupune o acoperire financiară de 659 101 dolari SUA, bani oferiţi pentru desfăşurarea proiectului în perioada anilor 2010-2012. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: