(grafic) Filat l-a depăşit pe Voronin în topul încrederii, potrivit sondajului “CBS-AXA”

vineri, 19 noiembrie 2010

(grafic) Filat l-a depăşit pe Voronin în topul încrederii, potrivit sondajului “CBS-AXA”

Vlad Filat se bucură de cea mai mare încredere a populaţiei acumulând, în acest sens, 18% din voturile cetăţenilor. Acesta e urmat de Vladimir Voronin cu 16%, Marian Lupu - 12 %, Mihai Ghimpu - 5%, Dorin Chirtoacă - 2%, arată sondajul “CBS-AXA” făcut public azi, 19 noiembrie. 


Menţionăm că, în urmă cu două săptămâni, potrivit aceluiaşi sondaj, topul încrederii arăta în felul următor: liderul Partidului Comuniştilor- 21%, urmat de preşedintele liberal democraţilor, Vladimir Filat - 14%, Marian Lupu - 10%, Mihai Ghimpu - 6%, Dorin Chirtoacă - 2%. 

Directorul “CBS-AXA”, Ion Jigău, consideră că aceste rezultate au legătură şi cu faptul că PLDM desfăşoară cea mai bună campanie electorală. 25% dintre interievaţi au declarat că Partidul Liberal Democrat are cea mai bună campanie, 18% - PCRM, 12% - PDM şi 7% - PL. 


"Coborârea lui Voronin de pe primul loc se datorează dispariţiei acestuia din campanie sau faptului că s-a implicat în alte lucruri care nu au prins în campanie şi lumea a început să treacă la altcineva sau să treacă în rândurile celor indecişi", a mai spus Jigău. 

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, pe un eşantion de 1022 persoane din 83 de localități. Colectarea datelor s-a realizat  în perioada 10-16 noiembrie 2010.





Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: