(FOTO) OTPL lansează campania de mobilizare a tinerilor la vot - "Studenţii votează"

vineri, 19 noiembrie 2010

(FOTO) OTPL lansează campania de mobilizare a tinerilor la vot -
Foto: UNIMEDIA

Organizaţia de tineret a Partidului Liberal (OTPL) a lansat o campanie de mobilizare a tinerilor la vot "Studenţii votează". Liberalii au instalat astăzi, 19 noiembrie, corturi în faţa mai multor universităţi din municipiul Chişinău şi împart pliante informative despre procedura de vot simplificată, acţibilduri, pixuri, carnete şi alte materiale electorale.


"Această acţiune a fost organizată pentru a sensibiliza opinia publică, în special, studenţii. Este o campanie de mobilizare a tinerilor să meargă la vot, pentru că ei sunt viitorul acestei ţări şi cei care trebuie să ducă "schimbarea până la capăt", a spus preşedintele OTPL, Sergiu Boghean. "Noi împărţim obiecte ce pot fi utile unui student pentru ca el la rândul său să facă campanie în mediul în care se află", a explicat Boghean.

Pentru a face această campanie mai atractivă, tinerii liberali au realizat o poză-machetă cu primarul Dorin Chirtoacă, alături de care toţi doritorii sunt invitaţi să facă o poză.

OTPL îşi propune să deschidă astfel de corturi la toate instituţiile de învăţământ superior. Deocamdată, au fost instalate corturi doar în faţa USM, ULIM, Universităţii Agrare şi Universităţii Pedagice "Ion Creangă".

UNIMEDIA precizează că Comisia Electorală Centrală a luat o decizie prin care studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţământ într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate. Pentru aceasta ei trebuie să prezinte buletinul de identitate, carnetul de student şi o declaraţie pe propria răspundere.




Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi 


0 Comments: