Mai multe medicamente compensate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Vezi care medicamente!

joi, 18 noiembrie 2010

Mai multe medicamente compensate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Vezi care medicamente!
Foto: exclusivnews.ro

Lista medicamentelor compensate din fondurile asigurărilor obligatorii de asigurări medicale s-a extins cu 76 de denumiri comerciale înregistrate în Republica Moldova. Medicamentele pot fi găsite în toate farmaciile contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie.


Astfel, pentru tratamentul maladiilor gastro-intestinale, lista s-a extins cu 66 de denumiri comerciale parţial compensate de CNAM. Medicamentele fac parte din 5 grupuri de denumiri comune internaţionale: clarithromycinum, metronidazolum, omeprazolum, famotidinum, pancreatinum.
 
Pentru copiii de vârsta de până la 18 ani sunt compensate integral (100%) încă 6 denumiri comerciale din grupul multivitaminelor îmbogăţite cu iod.
 
Tot de medicamente compensate integral vor beneficia femeile gravide, lista fiind completată cu 4 denumiri comerciale pentru tratamentul şi profilaxia anemiilor. Medicamentele fac parte din grupul de multivitamine specifice destinate femeilor însărcinate.
 
La ora actuală, CNAM compensează peste 700 de denumiri comerciale înregistrate sau 90 de denumiri comune internaţionale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: