Consilierul premierului, Iulian Fruntașu, pus la zid de cei pe care-i numește "cururi deștepte"

miercuri, 17 noiembrie 2010

Consilierul premierului, Iulian Fruntașu, pus la zid de cei pe care-i numește
Foto: europalibera.org

Schimb de replici acide între consilierul prim-ministrului și bloggeri. Într-o însemnare pe blogul său, Iulian Fruntașu, vicepreședinte PLDM și consilier al premierului s-a arătat deranjat de faptul că internauții critică pe blogurile sale activitatea Guvernului, a Alianței pentru Integrare Europeană, ceea ce ar putea duce la revenirea comuniștilot la putere, spunându-le că sunt niște smartassese (în traducere - cururi deștepte).


”Revenirea comuniştilor le va lua piuitul (ălora care sunt pe aci şi nu aciuaţi la Bucureşti), atât în spaţiul internetului, cât şi în subsolurile comisariatelor. Şi nu ştiu dacă PLDM va reuşi să vă susţină, după cum a făcut-o vre-o doi ani în urmă, deoarece o parte s-ar putea trezi în emigraţie, după cum mi-a croncănit recent direct în faţă tovarăşul Tkachiuk, iar o parte – în aceleaşi subsoluri (fără WiFI, dragii mei)”, scrie ironic consilierul pe blogul său.

În replică, bloggerii au sărit ca arși și scriu că Fruntaşu calcă pe o greblă comunistă și că el este un pericol pentru democrația din Republica Moldova. ”Aţi ajuns mari premieri, mari consilieri de imagine. Vă înconjuraţi de SPP-işti, limuzine luxoase, perdeluţe de după care vă uitaţi cu scârbă la cetăţenii simpli?. Sincer, singurul care mai are coaie în AIE-ul vostru de doi bani este Chirtoacă”, scrie Vitalie Cojocari pe blogul său, sfătuindu-l pe Fruntașu "să se lase de politică pentru că la poezie se pricepe mult mai bine".

Blonda de la Drept, un alt blogger, se declară la fel indignată de cele scrise de Fruntașu. Aceasta s-a arătat umilită că a fost numită smartass pentru că și-a permis să critice în public alianţa de guvernare. ”Dacă înainte nu puteai să ai o părere ca să nu îţi asculte cineva telefoanele, acum nu poţi să ai o părere pentru ca să nu distrugi firava democraţie cu atâta greu câştigată. Acum, eşti un tembel care se face personal responsabil de distrugerea viitorului democratic al patriei”, a mai scris bloggerul.

În postul său, consilierul prim-ministrului mai scrie că ”există un grup de tineri, nu foarte mare, dar influent sub aspectul ponderii în spaţiul virtual, activitatea cărora reprezintă o tendinţă socială nu tocmai benefică pentru democraţia noastră. Dacă ar fi adolescenţi, aşi crede că trec printr-o fază hormonală mai specială, însă fiind unii în jur de 30 de ani, mă întreb şi vă întreb dacă nu cumva asistăm la naşterea unui fenomen social, pe care l-aşi numi smartasses – băieţi deştepţi cu facultăţi de tot felul, dar cu o rânza mare, cuplată cu un gen de anarhism extrem de nociv pentru situaţia noastră când balanţa electorală mai poate înclina în favoarea comuniştilor şi a sateliţilor acestora”. 

În replică, Vlada Ciobanu, ține și ea să-i ofere o replică vicepreședintelui PLDM. ”Yes, I’m a smartass. Şi mă bucur că sunt şi alţii de-alde mine. Mă bucură faptul că există oameni deştepţi, cu studii peste hotare, care pot să critice, să aducă argumente, să le scrie frumos şi să le explice. Nouă nu ne place şantajul acesta „Dacă nu ne votezi pe noi, o să câştige Răul”. Noi chiar vrem să vă votăm. Serios. Doar daţi-ne motive”, scrie Ciobanu.

"Mă trezesc şi eu un “smartass”. Stimaţi “fruntaşi”, voi n-aţi realizat că cel puţin jumătate din voturile pe care le-aţi primit nu-s meritele voastre, dar ale comuniştilor. Voi  n-aţi realizat că foarte multă lume votează nu pentru voi dar împotriva comuniştilor. Anume pe baza acestui vot v-aţi trezit sus-puşi (nu supuşi!) şi parlamentari", a ținut să sublinieze și bloggerul CuratMurdarSRL.

UNIMEDIA precizează că toți bloggerii menționați mai sus au declarat că vor merge la vot și vor vota pentru un partid din AIE. "Vom vota pe 28. Și toţi vom ieşi. Votul va fi, regret dar şi de această dată, doar împotriva comuniştilor", declară aceștia pe bloguri. 

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: